8.11.2014 15:44 | Bleskovky MobilMania.sk

Zariadenia s Windows Phone 8 vraj dostanú aktualizáciu na Windows 10

Zdroj: Ján Trangel

Nízke nároky na hardvérové prostriedky umožnia beh nového systému aj na starších telefónoch.

Podľa správy zverejnenej zahraničným serverom NextPowerUp.com dostanú všetky smartfóny, ktoré používajú operačný systém Windows Phone 8 a vyšší, aktualizáciu na chystaný Windows 10. Prechodu sa teda dočkajú minimálne telefóny Lumia. V prípade zariadení ostatných výrobcov to bude hlavne závisieť na ich ochote udržovať svoje produkty aktuálne.

Dôvodom pre tento krok majú byť prekvapivo nízke systémové požiadavky nového systému, ktorému by na spustenie mali úplne postačiť smartfóny len s 512 MB pamäte RAM. Okrem toho pri novom systéme nedôjde k žiadnym nežiadúcim zmenám, ktoré by neumožnili jeho beh aj na súčasných smartfónoch.

Operačný systém Windows 10 sa momentálne verejne testuje vo forme technického náhľadu, kde sme sa už dočkali prvej aktualizácie prinášajúcej mnohé vylepšenia, ktoré Microsoft implementoval na základe spätnej väzby od testujúcich používateľov. Windows 10 má byť univerzálnou platformou pre všetky zariadenia ako sú smartfóny, tablety, počítače, nositeľné zariadenia a iné.