14.11.2014 14:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Koncept iPhone 8: Ako by mohol vyzerať Apple smartfón o dva roky

Zdroj: PhoneArena

Mladý dizajnér naznačil, akou cestou by sa americký výrobca mohol vybrať.

Podoba s tohtoročnými novinkami je badateľná Zdroj: PhoneArena

Nový iPhone 6 a iPhone 6 Plus sa na trhu nestihli poriadne ani ohriať a už tu máme prvý koncept nástupcu týchto zariadení, upozorňuje portál PhoneArena.com.

Dizajnér s prezývkou Steel Drake pripravil úchvatný náhľad do budúcnosti dizajnu amerického giganta. Svoj nový výtvor však nepomenoval iPhone 7, čo aj má svoje opodstatnenie.

Tvorca konceptu zvolil označenie iPhone 8 , pretože spoločnosť Apple má vo zvyku uplatňovať výraznejšie dizajnové zmeny v dvojročných intervaloch. Myšlienka tak vychádza z predpokladu, že v roku 2015 bude bez výrazných obmien predstavený iPhone 7 a v roku 2016 dizajnovo revolučnejší iPhone 8.

Podľa nastoleného trendu je však pravdepodobnejšie, že budúci rok sa nedočkáme iPhonu 7, no vylepšeného aktuálneho modelu pod možným označením iPhone 6S. Tak, ako sme to mohli vidieť u iPhone 4 či iPhone 5.

Podstatou tohto konceptu je však samotný dizajn a nie číslovka zobrazená na displeji. A už na prvý pohľad je badateľné, že náhľad priamo nadväzuje na tohtoročné modely od Applu, pôsobí však modernejším dojmom. Z technického hľadiska stojí za zmienku hrúbka zariadenia. Tá je zdá sa o kúsok väčšia, čo by po vzore konceptu umožnilo odstrániť vystupujúcu šošovku fotoaparátu.

Čítajte aj Koncept iPhone 8: Ako by mohol vyzerať Apple smartfón o dva roky