15.11.2014 14:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Odídenci z Nokie chystajú novinku. Vraj ju uvidíme čoskoro

Zdroj: archív

„Niečo veľké sa začne.” Týmito slovami sa Jolla pripravuje na predstavenie svojho v poradí druhého zariadenia so systémom Sailfish OS.

Jolla nepatrí medzi najväčších a najznámejších výrobcov smartfónov, fanúšikom je však táto spoločnosť dobre známa ako skupina inžinierov a vývojárov, ktorí odišli z Nokie a rozhodli sa pokračovať v práci na systéme MeeGo.

Čítajte aj Odídenci z Nokie chystajú novinku. Vraj ju uvidíme čoskoro

Nová platforma, ktorá je postavená práve na tomto systéme, dostala pomenovanie Sailfish OS, zatiaľ si však kritickú masu používateľov nezískala. Spoločnosť Jolla však dúfa, že sa karta obráti a má k tomu prispieť v poradí druhé zariadenie z ich dielne. Prvým počinom bol skôr priemerný smartfón s názvom Jolla, ktorý neohúril.

Bývalí zamestnanci Nokie prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter oznámili začiatok odpočítavania, po ktorom má uzrieť svetlo sveta nové zariadenie. Časť chystaného produktu sa vošla aj do prezentačného záberu. Podľa zvýraznenia slova „BIG” v samotnej upútavke sa môžeme domnievať, že pôjde o tabletofón alebo tablet.

The countdown to something big begins now. Sign up at http://t.co/A5ZkqgLuTp#jolla#unlikepic.twitter.com/QU5rMl4zjj — Jolla (@JollaHQ) November 14, 2014

Bližšie detaily zatiaľ nie sú známe. Odpočítavanie beží na oficiálnom webe s tým, že prípadní záujemcovia sa môžu prihlásiť na odber najnovších informácií prostredníctvom e-mailu. Veľa času do predstavenia však nezostáva – tajomné zariadenie má byť oficiálne uvedené už 19. novembra.