19.11.2014 07:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung obmedzí svoju ponuku mobilných telefónov

Zdroj: Ján Trangel

Trhový podiel Samsungu klesá na oboch stranách cenového spektra.

Samsung, ktorý je jednotkou na trhu inteligentných telefónov, chce výrazne zredukovať ponuku svojich modelov. Malo by ísť o obmedzenie ponuky o 25 % až 30 %, uviedol manažér Samsungu Robert Yi investorom v New Yorku. Informovala o tom agentúra DPA.

Čítajte aj Samsung obmedzí svoju ponuku mobilných telefónov

Juhokórejský koncern je síce s odstupom najväčším svetovým výrobcom smartfónov, ale jeho trhový podiel v uplynulom kvartáli podľa expertov klesol približne na štvrtinu z vyše 32 % ešte pred rokom.

Trhový podiel Samsungu klesá na oboch stranách cenového spektra. V prípade lacných smartfónov, na ktoré pripadá veľká časť modelovej palety, sa na trhu čoraz viac presadzujú čínski konkurenti, ako napríklad Xiaomi. V segmente drahých telefónov zasa boduje Apple so svojimi dvomi modelmi nového iPhonu 6.

Inteligentné telefóny sú centrálnym pilierom stratégie juhokórejského koncernu. Samsung síce v uplynulom kvartáli opäť zarobil miliardy, ale jeho zisk sa v medziročnom porovnaní prepadol o polovicu. Dôvodom boli slabé výsledky práve v segmente mobilných telefónov.

(TASR)