24.11.2014 13:22 | MobilMania

Vianočné ponuky: Niektoré odídu na konci roka

Zdroj: dreamstime

Zisťovali sme platnosť vianočných akcií. Môžu byť dostupné aj v januári či neskôr.

Tradičné operátorské Vianoce sú v plnom prúde a nové ponuky budú zákazníkom k dispozícii minimálne do konca roka. Orange už teraz avizuje, že na časť akcií bude lákať dlhšie. Trend predlžovania po sviatkoch potvrdzujú skúsenosti MobilManie z minulých rokov.

Niektoré neskončia

fotogaléria
Ilustračná snímka Zdroj: dreamstime

Časť operátorských noviniek je k dispozícii bez časového obmedzenia. V Orangei ide o bezplatné správy s rodinou či blízkymi – operátor rozšíril pôvodnú ponuku rodinných volaní vo vlastnej sieti, ktorú predstavil ešte na jar.

O2 pridalo možnosť vziať si viacero dotovaných zariadení súčasne. Nezvýšila sa však výška bonusu – tá sa menila v lete, keď operátor predĺžil dĺžku splácania z osemnástich mesiacov na dva roky. Viac informácií v samostatnom článku .

Telekom pridal najvyšší paušál Happy Profi ako štandardnú ponuku, ktorá by sa nemala po Vianociach meniť. Tiež priniesol vylepšený variant Happy XXL. Podobne uviedol Orange roamingové novinky pre kategóriu najdrahších paušálnych služieb Panter Pro.

Do decembra a dlhšie

Nasledovné akcie ponúka Telekom do konca roka:

Kupón s aplikáciou môžete využiť do 60 dní od vydania. Ďalšie verzie kupónov – na dva paušály alebo dva telefóny – sa dajú uplatniť v priebehu 30 dní od momentu, kedy ich dostanete.

Orange ohlásil, že do 3. marca 2015 bude ponúkať vianočné akcie k optike a DSL internetu . Viac než tri mesiace si tak ešte môžete vziať zľavu 90 eur alebo 150 eur pri kombinácii s hlasovým paušálom. Ako tretia voľba je dostupný tablet za jedno euro s mesačným príplatkom.

V O2 sa dajú do 24. decembra získať volania blízkemu v sieti O2 na jeden mesiac bez poplatkov.

Nemusia skončiť hneď

Stanovenie časového limitu pre využitie akcie môže byť zo strany operátora aj istá stratégia – chce docieliť, aby si čo najviac zákazníkov predĺžilo paušál či zobralo nové služby.

Pokiaľ máte viazanosť napríklad do januára či februára, nemusíte zúfať. Mobilní poskytovatelia zvykli v minulosti ponuky v prvých týždňoch nového roka predlžovať, pokým sa postupne vytratili. Aby ste ale mali istotu, môžete svojho operátora skúsiť požiadať, či by vám zostávajúcu, krátku časť viazanosti neodpustil.