24.11.2014 13:16 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple spúšťa masívnu charitatívnu kampaň na App Store

Zdroj: dreamstime

Kalifornská spoločnosť pripravila v spolupráci s najznámejšími vývojármi kampaň zameranú na boj proti AIDS.

Na záver roka si spoločnosť z Cupertina pripravila ešte jedno príjemné prekvapenie. V spojení s iniciatívou Product RED sa Apple rozhodol podporiť boj proti AIDS zbierkou, v rámci ktorej venuje všetky získané peniaze z predaja vybraných aplikácií na charitu.

. Zdroj: Apple

Kampaň štartuje už dnes a potrvá dva týždne do 7. decembra. Aplikácie, ktoré v rámci zbierky participujú, sú označené príznačnou červenou farbou a v obchode App Store dostali vlastnú sekciu. Nájdeme tu populárne tituly ako FIFA 15, The Sims, Angry Birds či GarageBand.

Proud to announce our largest-ever World AIDS Day campaign. Join us in the fight and help save lives. http://t.co/QzjaL8hExI#AppsforRED — Tim Cook (@tim_cook) November 24, 2014

Zaujímavosťou je, že do zbierky sú zahrnuté aj tržby, ktoré by inak vývojári a Apple získali prostredníctvom nákupov v rámci jednotlivých aplikácií. Na boj proti AIDS tak pôjde 100 percent vyzbieraných prostriedkov – Apple ani vývojárske spoločnosti si neberú žiadny podiel z predaja aplikácií v rámci tejto iniciatívy.

Zbieranie prostriedkov nekončí len pri predaji aplikácií. Apple sa zaviazal, že na charitu daruje aj isté percento z tržieb svojich obchodov, ktoré získajú 1. decembra. Presné čísla nie sú známe.

Podľa vyjadrení predstaviteľov spoločnosti by čiastka, ktorú sa podarí získať predajom jediného iMacu, mala zabezpečiť liečbu pacienta chorého na AIDS počas štyroch mesiacov.

Najnovšia kampaň Apple nie je prvou lastovičkou na poli filantropických aktivít spoločnosti. Počas spolupráce s iniciatívou Product RED, ktorá odštartovala v roku 2006, sa podarilo vďaka kalifornskej spoločnosti vyzbierať takmer 75 miliónov amerických dolárov.