25.11.2014 09:15 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Recesistický NoPhone sa stáva skutočnosťou. Neprinesie žiadne funkcie

Zdroj: Kickstarter

Crowdfunding podporil vznik ďalšieho absurdného výplodu ľudskej fantázie.

Pre všetkých „do smartfónov zahľadených“ prichádza na trh horúca novinka, ktorá má vylepšiť spoločenské schopnosti dnešnej modernej generácie. Hovoríme o smartfóne NoPhone, ktorého najväčšou prednosťou je fakt, že neponúka takmer nič.

fotogaléria
Na novom NoPhone sa žiadne notifikácie neobjavia Zdroj: Kickstarter

Úzka skupina mladých ľudí si vybrala netradičný spôsob, ako poukázať na nezdravý trend vo vývoji spoločnosti, ktorým je neustále kontrolovanie smartfónu. Vznikol tak „The NoPhone Team“, ktorý sa prostredníctvom crowdfundingového portálu Kickstarter pokúsil priniesť svoj rovnomenný smartfón, ak sa tak dá vôbec nazvať.

Ako totiž názov naznačuje, zariadenie neprináša takmer nič z toho, čím disponuje bežný moderný smartfón. Zabudnúť tak môžeme na veľký displej, 4G siete či obyčajné hovory. NoPhone je doslova len na 3D tlačiarni vytlačenou tehličkou.

fotogaléria
V porovnaní s iPhone 6 vedie v „kľúčových“ Zdroj: Kickstarter

Medzi jej najväčšie prednosti pritom patrí nefunkčnosť, a medzi jej najdôležitejšie funkcie vodotesnosť – interne nazývaná aj odolnosť voči záchodovej mise. Za všetko hovorí originálny návod na obsluhu. Pre bezproblémovú správu zariadenia stačí ovládať dva úkony. Uchopiť zariadenie a držať ho:

Hoci bola myšlienka od začiatku obyčajnou recesiou, tvorcovia boli prekvapení ohromným dopytom po tomto „zariadení“. Po vyzbieraní necelých 15 tisíc eur sa tak rozhodli, že nápadu vdýchnu život. NoPhone je tak už dnes dostupný za 12 dolárov (necelých 10 eur) v základnej a 18 dolárov (14,50 eur) v „selfie“ verzii, ktorá obsahuje nálepku s funkciou zrkadla.

(1 EUR = 1,241 USD)