1.12.2014 06:00 | MobilMania

Paušál za 5 eur: Ktorý sa vám hodí najviac?

Zdroj: dreamstime

Prehľad päťeurových služieb od operátorov. Dajte si pozor na viazanosť, poradíme výhody či zaujímavé triky.

Ilustračná snímka Zdroj: dreamstime

Rozmýšľate nad lacným paušálom? Pripravili sme pre vás výber ponúk s mesačným poplatkom na úrovni päť eur.

Aj pri nižších sumách sa oplatí dobre zvažovať, ktorú akciu si zvolíte – napríklad po dvoch rokoch, čo je bežná dĺžka viazanosti, môžete mať ušetrené aj desiatky eur.

Práve zmluvná viazanosť je v prípade ultralacnej kategórie ponúk na zváženie – dotácie nebývajú vysoké a povinnosť využívať služby počas stanoveného obdobia môže byť pre niekoho zbytočne obmedzujúca.

Čítajte aj Paušál za 5 eur: Ktorý sa vám hodí najviac?

Orange: Zvierací paušál a kombinácie

Pôvodne podpultový paušál Sova 5 eur je dnes bežným lákadlom v e-shope Orangeu, a to spolu so zvýhodneným internetom – 700 MB dostanete za znížený príplatok 1,99 eura mesačne.

Naďalej platí, že službu si môžete skombinovať i s bonusom za prenos čísla (zľava 5 eur mesačne počas 30 mesiacov, celkovo 150 eur). Vtedy sa dostanete prakticky na úroveň nulových faktúr. Túto možnosť sme bližšie rozoberali v samostatnom článku , kde sa o nej dozviete viac.

Sova 5 eur zahŕňa:

  • Mesačné predplatné na hovory, správy a dáta: 5 eur (pozrite si ceny)
  • Dáta: 100 megabajtov (po vyčerpaní spomalenie na 0,125 Mbit/s – 128 kbit/s)
  • Môžete si zvoliť jednu bonusovú službu, ktorá je v cene paušálu. Pri Sova 5 eur sú odporúčané nekonečné volania na jedno číslo v sieti Orange
  • Iné bonusové služby: Poistenie faktúr, prenos mesačného predplatného
  • Štandardný mesačný poplatok: 5 eur

Telekom: XS mini s rôznymi cenami

Pokiaľ nepretelefonujete veľa, v Telekome vám ponúknu paušál Happy XS mini. Zahŕňa 30 voľných minút do slovenských sietí aj zo SR do EÚ. Po prevolaní platíte 0,13 eura za minútu hovoru v slovenských sieťach.

Ak ste nový klient, dostanete bezplatné hovory, SMS a MMS správy na tri čísla v ktorejkoľvek mobilnej sieti v SR (počas dvojročnej viazanosti).

Správy ani dáta ponuka neobsahuje. Za jednu SMSku či MMSku do slovenských sietí si však priplácate navyše desať centov, čo je dokonca vyššia cena aj oproti cenovým stropom pre roaming v EÚ, ktoré určuje Brusel (0,10 eura vs. 0,072 eura).

Pozor si dajte tiež na dátové prenosy. Každý megabajt stojí 10 centov a po prenesení 50 MB v rámci jedného mesiaca sa internet spomalí na 0,064 Mbit/s.

Čítajte aj Paušál za 5 eur: Ktorý sa vám hodí najviac?

Happy XS mini je k dispozícii pre nových zákazníkov v troch verziách:

  • bez telefónu, s viazanosťou 24 mesiacov: za 4,99 € mesačne
  • bez telefónu, bez viazanosti: za 5,99 € mesačne
  • s telefónom a viazanosťou na dva roky: za 5,99 € mesačne

Paušál sa dá aktivovať aj s predĺžením viazanosti, ale nemá výhodu volaní na tri čísla zadarmo. Mesačný poplatok je vtedy 5,99 eura. Na Happy XS mini sa nevzťahujú všetky vianočné akcie – môžete ale získať bezplatnú mobilnú aplikáciu na rok či bonus za odporučenie iného zákazníka 50 eur .

O2: Len s nulovým paušálom

Najlacnejší O2 Paušál, čiže modrý variant , stojí 15 eur mesačne. Operátor má aktuálne dva 5-eurové bonusy – za prenos čísla aj za odporučenie zákazníka . Reálne ale môžete využiť iba jednu zľavu, takže vám budú chodiť faktúry minimálne vo výške desať eur. Ak ste predtým mali odmenu za prechod s číslom a odporučíte zákazníka, dostanete len bonus za odporučenie.

O2 má aj nulový paušál O2 Fér, ku ktorému sa dajú vziať i rôzne balíčky. Dokážete si tak vyskladať službu podľa vlastných preferencií. Na úrovni okolo piatich eur sa budete pohybovať iba vtedy, keď si zvolíte jeden či dva doplnky.

Ušetriť môžete s odmenou za prechod s číslom – vďaka 5-eurovej zľave sa dokážete dostať takmer k nulovým sumám na faktúrach.

Nižšie uvádzame niektoré balíčky, konkrétne v cene do šesť eur:

Hovory:

  • 50 minút do všetkých slovenských sietí a zo SR i ČR do celej EÚ – šesť eur mesačne
  • 100 minút do siete O2 – tri eurá mesačne

Správy:

  • neobmedzené SMS v SR a zo SR i ČR do celej EÚ – šesť eur mesačne
  • neobmedzené SMS a MMS v sieti O2 – štyri eurá mesačne
  • 50 SMS a MMS v SR a zo SR i ČR do celej EÚ – tri eurá mesačne
  • 100 SMS a MMS v SR a zo SR i ČR do celej EÚ – päť eur mesačne

Dáta:

  • Internet S – 100 MB za tri eurá mesačne
  • Internet M – 500 MB za šesť eur mesačne