1.12.2014 18:42 | Bleskovky MobilMania.sk

Nová vlajková loď HTC: Výkonný čipset a 13 Mpx fotoaparát

Zdroj: news.mydrivers.com

Novinka od HTC uzrie svetlo sveta začiatkom budúceho roka. Výbavou sa doťahuje na súčasné TOP modely.

Podľa dostupných informácií bude HTC pokračovať v ceste, ktorú odštartoval svojím prvým prémiovým smartfónom HTC One M7 a ten bol nasledovaný vylepšenou verziou s označením M8.

Tešiť sa tak môžeme na ďalšiu vlajkovú loď z dielne HTC s prémiovou hliníkovou konštrukciou a špičkovými reproduktormi.

Na rad sa však dostanú aj zmeny vnútorných komponentov. Očakávať tak môžeme 32-bitový čipset od Qualcommu Snapdragon 805 a až 3 GB operačnej pamäte RAM. Zahanbiť sa novinka nenechá ani v oblasti výdrže batérie – má disponovať akumulátorom s kapacitou 3500 mAh, informuje portál GSMArena.

Akoby mohla novinka vyzerať naznačuje ilustračná Zdroj: news.mydrivers.com

Na súčasné štandardy vo svete Androidu sa HTC dotiahne aj displejom. Očakáva sa nasadenie obrovského 5,5-palcového panela s QHD rozlíšením, čím sa HTC dostane na úroveň Note 4 od Samsungu či modelu G3 od LG .

Do akej miery táto hustota zobrazovacích bodov predstavuje prínos pre koncových užívateľov, je otázne.

Najslabším článkom posledných top modelov od HTC bol fotoaparát, kde sa HTC pustilo do experimentov s ultrapixelmi a dvomi šošovkami. Najnovšie by sme však mali dostať štandardný fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx a integrovanou optickou stabilizáciou.

Čítajte aj Nová vlajková loď HTC: Výkonný čipset a 13 Mpx fotoaparát

Zmeny by sa mali dotknúť aj pre HTC príznačných reproduktorov, ktorých nepochybnú kvalitu má ešte zlepšiť renomovaný výrobca audiotechniky Bose.

Na čínskych weboch sa hovorí aj o ešte prémiovejšej verzii zariadenia s označením HTC One Prime. Bližšie detaily však zatiaľ nie sú známe. Môže ísť o tabletofón s rovnakým dizajnom, avšak ešte väčším displejom či výkonnejším čipsetom.