2.12.2014 14:50 | Bleskovky MobilMania.sk

Ako zabrániť pádu smartfónu na displej? Apple má na to patent

Zdroj: Apple

Kalifornská spoločnosť si patentovala špeciálny miniatúrny motor, ktorý zabráni poškodeniu displeja pri páde.

Najväčšou slabinou konštrukcie súčasných smartfónov je jednoznačne displej. Aj napriek neustále lepším a pevnejším krycím sklíčkam spôsobí priamy pád na hranu či na displej rozbitie ochranného skla či poškodenie samotného panelu.

Apple sa rozhodol tento problém adresovať vo svojom najnovšom vynáleze. Patentoval si špeciálny systém, ktorý by mal neželaným pádom priamo na prednú stranu zariadenia zabrániť, informuje portál Apple Insider. 

Schematický nákres špeciálneho motora (zdroj: Zdroj: AppleInsider

Senzory ako akcelerometer či magnetometer, ktoré sú dnes bežnou súčasťou moderných smartfónov, by mali byť schopné zaznamenať fakt, že zariadenie vypadlo majiteľovi z rúk a blíži sa voľným pádom k zemi. Tu prichádza na rad špeciálny motor, ktorý je predmetom samotného patentu.

Toto špeciálne zariadenie by malo byť schopné vhodným presúvaním váhy zabezpečiť, aby smartfón dopadol na menej zraniteľnú časť, ako je napríklad zadná strana zariadenia. Kedy a či vôbec sa dočkáme uvedenia tohto vynálezu do praxe, je otázne. Zatiaľ sú tak používatelia odkázaní na kvalitné puzdrá, ktoré môžu zachrániť nejednu drahú elektronickú hračku.