5.12.2014 08:49 | Bleskovky MobilMania.sk

Huawei nechce vyrábať Windows Phone smartfóny

Zdroj: Zive.sk

Ďalšej expanzii mobilného systému od Microsoftu Huawei nateraz nepomôže.

obr 2012 temy navstev06 cover02 Zdroj: Zive.sk

Čínska technologická spoločnosť Huawei prostredníctvom svojho hovorcu uviedla, že do budúcna neplánuje vyrábať smartfóny s mobilným operačným systémom od Microsoftu. Toto vyjadrenie prichádza ako oficiálne stanovisko niekoľko mesiacov po tom, ako sa nechal riaditeľ spoločnosti počuť , že tento segment je finančné nevýhodný. Na správu upozornil web GSMarena.com prostredníctvom BGR.com.

Ako ďalej hovorca uviedol, na výrobe a predaji smartfónov vraj spoločnosť Huawei a ani žiadna iná nezarobí toľko peňazí, ako na obdobných zariadeniach s Androidom.

Odkazuje sa pritom aj na najnovších partnerov Microsoftu – spoločnosti Blu, Lava, MicroMax, Prestigio, Yezz a iné, ktoré sa rozhodli pre výrobu Windows Phone smartfónov hlavne vďaka dostupnosti bezplatných licencií systému, ako aj agresívne nastavenej cenovej politiky softvérového giganta pre zariadenia s touto platformou.

Redmondská spoločnosť sa totiž snaží expanziu Widnows Phone dosiahnuť prostredníctvom masívneho poklesu cien smartfónov, a teda atraktívnejšej ceny pre koncového zákazníka.