7.12.2014 16:11 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange spustil LTE v Prievidzi, čaká sa na ďalšie rozširovanie

Zdroj: archív

Operátor oznámil nové mesto so 4G internetom. Bližšie bude informovať už v pondelok.

LTE sieť od Orangeu je aktuálne dostupná už aj v Prievidzi. O pokrytí okresného mesta v Trenčianskom kraji informoval operátor s tým, že ďalšie informácie môžeme očakávať v pondelok 8. decembra.

„Môžem potvrdiť, že v Prievidzi je spustené 4G,“ uviedla pre MobilManiu hovorkyňa Alexandra Piskunová. Naposledy Orange rozširoval službu LTE internetu v októbri , keď pridal desať významných slovenských miest.

Tieto mestá by mal Orange pokryť novou dátovou technológiou v štvrtom štvrťroku: Malacky, Modra, Pezinok, Svätý Jur, Senec, Šamorín, Galanta, Nové Zámky, Bojnice, Prievidza (splnené) , Humenné.

Trend všetkých operátorov

LTE bude čoskoro spúšťať aj O2, na utorok si poskytovateľ prichystal testovanie pre novinárov . Sieť ponúkne vo vybraných častiach Bratislavy a Košíc. Telekom pracuje na tom, aby do konca roka splnil cieľ pokryť zhruba 50 % populácie Slovenska.

Oklieštený štart ponuky internetu cez LTE spustí v najbližších dňoch aj nováčik Swan, pravdepodobne už v pondelok. Viac informácií nájdete v samostatnom článku .