8.12.2014 14:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Nová vlajková loď od HTC bude dostupná aj so systémom Windows Phone

Zdroj: GSMarena.com

HTC bude pokračovať v iniciatíve, ktorú odštartovalo pri súčasnom top modeli HTC One M8 a aj ďalšia vlajková loď bude k dispozícii s platformou od Microsoftu.

Vo svete smartfónov s operačným systémom Android razí spoločnosť HTC vlastnú cestu. Namiesto neustáleho chrlenia nových modelov ponúka podstatne užšie portfólio ako konkurencia. Na čele ponuky HTC už tradične stojí do detailov premyslená vlajková loď s prémiovým spracovaním a dizajnom.

Túto cestu HTC začalo so stále zaujímavým modelom HTC One M7 , ktorý bol nasledovaný vylepšenou verziou HTC One M8 . Úniky informácií naznačujú, že budúcnosť sa bude niesť v podobnom duchu a HTC pracuje na novinke s kódovým označením Hima, ktorej sme sa venovali v samostatnom článku . Produktová mapa, ktorá sa objavila na Twitteri @upleaks , ukazuje, že HTC zatiaľ na Windows Phone nezanevrelo a prinesie na trh nový model postavený na tejto platforme.

Údajná produktová mapa HTC (zdroj: @upleaks) Zdroj: @upleaks

Podľa posledných dohadov by novinka od HTC mala disponovať 5-palcovým displejom s Full HD rozlíšením, 64-bitovým čipsetom Snapdragon 810 s 8-jadrovým procesorom a grafickým akcelerátorom Adreno 430. Hardvérovú mozaiku majú dopĺňať 3 GB operačnej pamäte RAM a 20,7Mpx fotoaparát či 4Mpx predná kamera, informuje portál GSMArena.

Kapacita batérie, ktorá nebude používateľsky vymeniteľná, má mať 2 840 mAh, pričom zariadenie má prísť na trh s najnovšou verziou Android 5.0 Lollipop. Oficiálne predstavenie novinky je už zrejme veľmi blízko – dočkať sa ho môžeme už na januárovom veľtrhu CES v Las Vegas. Štart predaja je podľa dostupných informácií naplánovaný na marec budúceho roka.