11.12.2014 15:16 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy Alpha a Note 4 sú prvé zariadenia s Gorilla Glass 4

Zdroj: Ján Trangel

Hardvérové prekvapenia, ktoré sa objavia dodatočne, sú veľmi výnimočné. Nie však nemožné.

O hardvérových špecifikáciách prichádzajúcich smartfónov väčšinou vďaka únikom informácií vieme všetko už týždne pred ich uvedením. To, že sa prekvapenia v oblasti použitých komponentov objavia mesiace po oficiálnom predstavení, je však pomerne nezvyklé.

Čítajte aj Samsung Galaxy Alpha a Note 4 sú prvé zariadenia s Gorilla Glass 4

Majiteľov súčasných top modelov od Samsungu v podobe tabletofónu Galaxy Note 4 kompaktným Galaxy Alpha poteší, že ich panely sú chránené najnovšou generáciou krycieho sklíčka od renomovanej firmy Corning. V týchto prípadoch je použitá v poradí už štvrtá generácia s oficiálnym názvom Gorilla Glass 4 .

Čítajte aj Samsung Galaxy Alpha a Note 4 sú prvé zariadenia s Gorilla Glass 4

Prekvapivo, tento fakt Samsung nevyužil v rámci marketingovej kampane. Informácie tak pochádzajú z oficiálneho tlačového vyhlásenia spoločnosti Corning, ktorá v prípade spomínaných zariadení potvrdila použitie novej pokročilej ochrany.

TIP: Displeje budú opäť odolnejšie, prichádza štvrtá generácia skla Gorilla Glass

Podobné prekvapenie, avšak z inej kategórie, mal v zálohe aj Google. Pred pár dňami vyšlo najavo, že najnovšia vlajková loď Nexus 6 z dielne Motoroly disponuje notifikačnou LED diódou, ktorá je zatiaľ deaktivovaná na softvérovej úrovni. Môžeme však očakávať, že časom bude jej funkcionalita sprístupnená pomocou aktualizácie firmvéru, informoval portál Android Authoritity.