11.12.2014 19:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Google oficiálne potvrdil, že končí s výrobou smartfónu Nexus 5

Zdroj: archív

Smartfónu s ideálnym pomerom ceny a výkonu zvoní umieračik. Google a LG oficiálne končia produkciu.

Ako sa vám páčil minuloročný Nexus 5?, zdroj: Zdroj: Google

Zariadenia z línie Nexus, ktorú mal pod patronátom priamo Google, vždy predstavovali akési referencie pre ostatných výrobcov, ktorým mali ukázať cestu, ako z kombinácie hardvéru so systémom Android vyťažiť maximum.

Google v spolupráci s LG do nenápadného plastového tela zabalili tie najvýkonnejšie komponenty a čistý systém Android bez ďalších úprav.

Pri tom všetkom dokázali podliezť cenovú hladinu vtedajších vlajkových lodí o viac ako polovicu. S príchodom nového Nexusu 6 však musí starší model odísť do zabudnutia.

Hovorca spoločnosti Google pre portál Techradar oficiálne oznámil , že produkcia smartfónov Nexus 5 oficiálne skončila. Predávať sa tak budú už len posledné skladové zásoby zariadení.

Koniec výroby však neznamená koniec podpory zo strany Google. Majitelia Nexusov 5 sa dočkali aktualizácie na najnovší Android 5.0 Lollipop medzi prvými a predpokladáme, že podpora bude pokračovať aj v najbližších mesiacoch či rokoch.

Nexus 5 bol oficiálne predstavený pred viac ako rokom a zaujímavou voľbou zostáva do dnešného dňa. Najmä vďaka vyladenému softvéru, stále dostatočne výkonnému čipsetu a 5-palcovému FullHD displeju.

Nedávno sme tento smartfón zaradili aj medzi najzaujímavejšie voľby medzi staršími, ale stále výbornými vlajkovými loďami.

Čítajte aj Google oficiálne potvrdil, že končí s výrobou smartfónu Nexus 5