14.12.2014 08:00 | MobilMania

E-shopy operátorov: Pozor na termíny, mobil do Vianoc nepríde vždy

Zdroj: dreamstime

Orange a O2 sľubujú vybavenie objednávky do Vianoc ešte počas pár dní. Pri Telekome to už stihnúť nemusíte.

ikona eshop Zdroj: dreamstime

Mobilní operátori Orange a O2 garantujú, že pokiaľ zrealizujete objednávku cez e-shop v najbližších dňoch, do Vianoc vám ešte paušál s telefónom príde. Toto už ale neplatí pri Telekome.

„Našim zákazníkom odporúčame, aby svoje objednávky cez e-shop zrealizovali do 17. decembra, v tomto prípade im garantujeme realizáciu ich objednávky do Vianoc,“ uviedla hovorkyňa Orange Alexandra Piskunová.

Modrý operátor doručí objednaný tovar, ak objednávku zrealizujete do štvrtka 18. decembra do 18. hodiny. O2 avizuje, že sa tento termín ešte môže predĺžiť.

Telekom hovorí, že objednávky do Vianoc garantoval predtým, teraz už nie. „Pri tovare na e-shope už boli garantované termíny prekročené (9., resp. 10. december 2014),“ uviedol hovorca Telekomu Michal Korec.

Môže prísť aj neskôr

Niekedy sa môže stať, že tovar príde aj pri objednaní po nami uvádzaných hraničných termínoch. Spoliehať sa na to ale nemôžete – ak má ísť o darček, odporúčame skôr staviť na istotu a navštíviť predajňu.

Hoci nákup z pohodlia domova máte hotový najrýchlejšie a navyše s istotou, že nezažijete stresy z dlhých radov čakajúcich zákazníkov tiahnucich sa po celej predajni.

Ak si nie ste istý výberom svojho paušálu, nezabudnite sa pozrieť na našu vianočnú sériu operátorských tipov . V prípade, že si nákup rozmyslíte, máte zákonný nárok na vrátenie tovaru – do 14 kalendárnych dní od doručenia a bez udania dôvodu.

S výhodami navyše

Keď nakupujete v on-line obchode operátora, za doručenie neplatíte. Navyše sa dajú získať aj špeciálne výhody, a to napríklad bonusy za prenos čísla .

Orange vám pri online objednávke tiež napríklad odpustí jeden mesačný paušál, Telekom má webzľavy k programom Happy (5 až 40 eur) a O2 umožňuje získať predplatenku O2 Fér s dvojnásobným kreditom pri prvom dobití.