17.12.2014 06:00 | MobilMania
Doplnené

Honor 6 Plus: Dve šošovky a inšpirácia v iPhone

Zdroj: Ján Trangel

Priamo z Pekingu   Nový špičkový smartfón ponúkne duálny fotoaparát na zadnej strane aj osemjadrový procesor.

Článok vydaný 16.12. bol doplnený o informácie priamo z miesta predstavenia a presunutý do dnešného vydania

Huawei pod značkou Honor uvádza na trh nový veľký smartfón s mobilným systémom od Google. Novinka nadväzuje na päťpalcový Honor 6, ktorý sa oficiálne predáva aj na našom trhu. Zaujme parametrami aj cenou. Podobne chce potenciálnych zákazníkov oslovovať aj nový Honor 6 Plus.

Čítajte aj Honor 6 Plus: Dve šošovky a inšpirácia v iPhone

Na prednej strane zariadenia si svoje miesto našiel až 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením (1080p), v útrobách zase nájdeme osemjadrový procesor Kirin 925 z domácej dielne - skladá za z dvoch štvorjadrových procesorov, z ktorých každý má iný takt. O grafiku sa stará jadro Mali T628MP4. K tomu sa pridávajú 3 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB vnútorného flash priestoru pre dáta. Ten sa dá ďalej rozširovať cez pamäťové karty formátu microSD (do kapacity 128 GB). Tento slot je však zdieľaný, vo verzii pre Čínu ho bude možné použiť aj pre druhú SIM v Nano formáte.

fotogaléria
Huawei Honor 6 Plus Zdroj: Huawei

Najväčšou prednosťou smartfónu má byť systém „symetrického duálneho fotoaparátu“ na zadnej strane, ktorého súčasťou sú dve 8-megapixelové šošovky. Pomocou metód spájania, respektíve interpolácie je možné získavať 13-megapixelové fotografie.

fotogaléria
Huawei Honor 6 Plus Zdroj: Huawei

Výhody duálneho systému sa majú prejaviť napríklad vo vyššej kvalite fotografií zaznamenaných pri horšom svetle a súčasťou výbavy sú taktiež celkom nové technológie na redukciu šumu. Spomína sa tiež oveľa rýchlejšie zaostrovanie než je tomu u konvenčných modelov - výrobca hovorí o jednej desatine sekundy. Výhodou snímania dvojicou šošoviek bude možnosť efektívnejšieho zaostrovania na objekty v popredí s možnosťou rozmazania pozadia.

Honor 6 Plus by mal poskytnúť vysoký výkon, no ten je spravidla u moderných smartfónov vykúpený slabou alebo aspoň problematickou výdržou na jedno nabitie. Najmä pri dlhších cestách je potom potrebné nasadzovať rôzne úsporné režimy. Našťastie, stále častejšie sa vo výkonných smartfónoch stretávame aj s batériami, ktoré majú vyššiu kapacitu. Nový Honor 6 Plus nebude výnimkou. Hoci nie je rekodmanom, batéria s kapacitou 3 600 mAh hodín vyzerá sľubne.

Honor 6 Plus naživo pri svetovej premiére v Pekingu

Nechýba ani podpora Wi-Fi 802.11n či Bluetooth 4.0. Operačným systémom je Google Android 4.4.2, ktorý je doplnený o nadstavbu EMUI 3.0. Novinkou bude jej 3D verzia, žiadne detaily k nej ale zatiaľ výrobca nezverejnil.

Novinka s rozmermi 150,46 x 75,68 x 7,5 mm sa bude ponúkať vo verzii s podporou dvoch SIM kariet a zároveň rýchleho 4G LTE mobilného internetu. Taktiež bude dostupná dual SIM verzia s 3G bez podpory 4G. Predaj a dodávky nového smartfónu práve štartujú (na domácom čínskom trhu). Predbežne nie sú známe informácie o medzinárodnej dostupnosti a cenách.

Pracovnú cestu redaktora hradila spoločnosť Honor.