17.12.2014 18:00 | MobilMania

Sociálny budík Wakie spája ľudí

Zdroj: Wakie

Wakie zatiaľ neumožňuje nechať sa budiť na Slovensku. Zobudiť druhých ľudí však už môžete.

Pôvodne ruská internetová stránka Wakie postupne dostala svoju Windows Phone a Android aplikáciu s tým, že pred niekoľkými dňami bola konečne predstavená i pre iPhone.

fotogaléria
Aplikácia Wakie je k dispozícii pre Android, Zdroj: Wakie

„Väčšina ľudí na svete nenávidí budíky,“ začína svoje rozprávanie zakladateľ Wakie Hrachik Adjamian. Jeho internetová služba a neskôr aplikácia sa to snaží riešiť zaujímavým a originálnym spôsobom. O aplikácii píše portál TechCrunch.

„Robíme ľuďom radosť hlasom priateľských cudzincov zo všetkých kútov sveta, ktorý sa vás ráno pokúsia rozosmiať,“ vysvetľuje Adjamian.

Čítajte aj Sociálny budík Wakie spája ľudí

„Veľa ľudí, ktorí používajú našu službu, začalo rána milovať. Čím lepšie svoj deň začnete, tým lepšie sa budete cítiť počas jeho zvyšku,“ dodáva.

Po spustení aplikácia vyžaduje registráciu, ktorú možno zjednodušiť prepojením s Facebookom, a spárovanie s telefónnym číslom.

Budík a sociálna sieť v jednom

Potom už stačí iba zadať hodinu a minútu, kedy má budík začať zvoniť. Keď nastane určený čas, namiesto klasického zvonenia aplikácia spojí používateľa s niekým iným na svete, kto je práve k dispozícii „na budenie“ a poskytne asi minútu hovoru, aby ho zobudil. Ak nikto nie je dispozícii, aplikácia prehrá automatickú správu pre budenie.

fotogaléria
Na Slovensku sa s Wakie zatiaľ nechať zobudiť nedá Zdroj: Wakie

Hlavná stránka aplikácie zobrazuje tiež časovú os s krátkymi statusmi na spôsob Twitteru.

Prieskumami overené

Tvorcovia dokladajú účinnosť ich aplikácie aj faktami. „Veľa ľudí stále posúva budík a nedokáže vstať,“ hovorí Adjamian. „Naše prieskumy ukazujú, že jedna minúta hovoru s cudzincom zobudí váš mozog s 99-percentnou istotou. Ak vám ráno niekto položí otázku, mozog sa musí zobudiť, aby odpovedal. Taktiež sa snažíte byť milý a aktivujú sa vaše spoločenské vzorce správania,“ vysvetľuje.

Na Slovensku zatiaľ nie

Wakie zatiaľ zobúdza ľudí v USA, Kanade, Hong Kongu, Singapúre a Veľkej Británii.

Zo Slovenska je však aspoň možné zobúdzať ostatných. Pokiaľ práve nie je nikto, kto v danej chvíli chce byť zobudený, aplikácia ponúka možnosť nechať si zaslať push notifikáciu, keď sa niekto takýto objaví.

Vývojár Wakie
Platforma iOS, Windows Phone, Android
Cena Zadarmo
Dostupnosť itunes.apple.com - play.google.com - windowsphone.com