17.12.2014 08:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Po Xiaomi dostal zákaz predaja v Indii aj OnePlus

Zdroj: redakcia

Čínska spoločnosť doplatila na svojho softvérového partnera Cyanogen, ktorý prisľúbil konkurenčnému výrobcovi exkluzivitu.

Po Xiaomi, ktoré však dodatočne dostalo dočasné povolenie na predaj svojich zariadení, bol zakázaný predaj smartfónov aj inej čínskej spoločnosti – OnePlus. Mladá firma je v tom však tentoraz nevinne, informuje portál TheNextWeb.com.

Čítajte aj Po Xiaomi dostal zákaz predaja v Indii aj OnePlus

OnePlus sa chystalo na dlho pripravovaný vstup na indický trh, no ten mu prekazil konkurenčný Micromax. Jeho telefón bude priamou konkurenciou smartfónu OnePlus One a rovnako ako on, aj Micromax Yu, ktorý oficiálne predstavia zajtra, bude vybavený verziou systému Android od spoločnosti Cyanogen Inc.

Čítajte aj Po Xiaomi dostal zákaz predaja v Indii aj OnePlus

Softvérová firma však Micromaxu prisľúbila exkluzivitu na indickom trhu. Tomu sa preto nepáčil plánovaný vstup OnePlus na ich „teritórium“. Indické súdy tak nie len že zakázali predaj smartfónu OnePlus One, no aj dovoz akýchkoľvek zariadení vybavených spomínaným operačným systémom.

Mladý čínsky výrobca sa údajne o exkluzívnom partnerstve dozvedel až v predvečer oficiálneho uvedenia OnePlus One na indický trh, napriek tomu už má pripravený záložný plán, ktorým bude vlastná upravená verzia systému založená na novom Androide 5.0 Lollipop.

Čítajte aj Po Xiaomi dostal zákaz predaja v Indii aj OnePlus

Indický súd medzi iným uviedol, že OnePlus má právo žalovať spoločnosť Cyanogen Inc za porušenie zmluvy. Nie je však isté, či sa tak v budúcnosti stane.