26.12.2014 07:17 | Bleskovky MobilMania.sk

Lumie s vianočným darčekom: Microsoft sprístupňuje aktualizáciu Denim

Zdroj: Microsoft

Aktualizácia pre staršie Lumie postupne smeruje k používateľom. Prináša lepšie fotenie či mód pre firmy.

Microsoft zahájil tesne pred Vianocami distribúciu softvérovej aktualizácie Lumia Denim pre platformu Windows Phone 8.1. Balík vylepšení už dostávajú aj slovenské distribúcie smartfónov Lumia. Na dostupnosť spoločnosť upozornila prostredníctvom blogu.

Jedinou podmienkou na implementáciu aktualizácie je nainštalovaný predchádzajúci update známy pod menom Cyan . O starosť menej majú majitelia zariadení Lumia 535, 730, 735 a 830, ktoré majú Denim predinštalovaný.

TIP: Nevhodný darček? Vymeňte ho na Bazár.sk

Na Slovensku je aktualizácia zatiaľ dostupná pre modely 520, 620, 625 (Orange) a 720 (regionálna verzia). Masívnejšie uvoľňovanie začne prebiehať v januári.

fotogaléria
Aktuálna dostupnosť aktualizácie Denim Zdroj: Microsoft

Denim prináša na štartovaciu obrazovku živé priečinky. Firemní klienti zas ocenia špeciálny režim Apps Corner, v ktorom sa dajú sprístupniť len vybrané aplikácie. Zdokonalené bolo i prehliadanie webových stránok prostredníctvom prehliadača Internet Explorer.

Niektoré novinky postavené okolo hardvérovej výbavy určenej na fotografovanie dostanú len zariadenia Lumia 930, 1520 a Icon. Ide napríklad o režim Moment Capture. Bližšie sme sa obsahu aktualizácie venovali v samostatnom článku .

Nokia Lumia 930 s aktualizáciou Denim v praxi, zdroj: Microsoft

Čítajte aj Lumie s vianočným darčekom: Microsoft sprístupňuje aktualizáciu Denim