30.12.2014 07:14 | Mobilné aplikácie
Video

Hra Dumb Ways to Die 2: Nespravte si hanbu a vyhnite sa smrtke

Zdroj: redakcia

Herný titul Dumb Ways to Die pre mobilné zariadenia sa dočkal svojho pokračovania. Prináša ešte viac zbytočných úmrtí.

Netypická iniciatíva prevádzkovateľa prímestských vlakových sietí v austrálskom Melbourne sa dočkala druhého pokračovania. Tak, ako v prípade prvého dielu, aj titul Dumb Ways to Die 2 má zvláštnym spôsobom poukázať na nezodpovedné správanie v blízkosti železníc, v snahe o zníženie potenciálne nebezpečných situácií.

Hráč sa po mape presúva vlakmi • Najprv však musí prisahať, že nebude robiť hlúposti

Hra ako taká však tematiku železníc výrazne prekračuje. Princíp herného titulu spočíva v neustálom zachraňovaní jedného z hlavných hrdinov v rôznych situáciách. Tí sa presúvajú medzi niekoľkými hernými stanovišťami práve vlakom.

Hráč dostane bonus aj za to, že vystupujúcemu ustúpi z cesty • Každé stanovište ponúka vlastný zoznam riskantných úloh

Útek pred piraňami aj hľadanie pokladu

Pri ceste na dané stanovište musí hráč vykonať náhodne pridelený úkon, ktorý súvisí so správaním v blízkosti vlaku. Za úspešné splnenie úlohy hráč následne dostane takzvaný bezpečnostný bonus, ktorý sa pripočíta k jeho konečnému skóre.

Jednou z disciplín je útek pred dravými piraňami • Ani splnenie úlohy však pre hrdinu nemusí znamenať úplné víťazstvo

Hlavná náplň hry pozostáva z viacerých ďalších úloh, ktoré sa pre konkrétne stanovište líšia. Animované postavy sa ocitajú v často extrémnych situáciách a hráč je ten, kto sa musí postarať o ich bezpečnosť. Za každé splnenie úlohy si používateľ pripisuje body do celkového skóre.

Spôsob ovládania sa líši v závislosti od konkrétnej situácie a úlohy. V niektorých prípadoch postačí rýchle klikanie, v iných je potrebné využiť gyroskop. Inštrukcie k ovládaniu sa na obrazovke objavia hneď na začiatku danej úlohy. Hra končí v momente, keď sa hráč po tretí raz neubráni prešľapu.

Zábava na vodných lyžiach? Len ak pri tom môžeme preskakovať žraloky • Ako pri väčšine úloh, akékoľvek menšie zaváhanie znamená istú smrť

Titul je dostupný zadarmo pre platformy iOS a Android, no obsahuje mikrotransakcie, vďaka ktorým sa dá zabezpečiť odstránenie reklám alebo vstup do bonusového stanovišťa. Ten sa však dá získať aj herným postupom, takže akékoľvek platby nie sú pre pohodlné hranie nevyhnutné.

Názov hry Dumb Ways to Die 2
Podpora iOS Áno, zadarmo
Podpora Android Áno, zadarmo
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľstvo Metro Trains Melbourne Pty Ltd
Veľkosť aplikácie 36 MB