8.1.2015 08:07 | Bleskovky MobilMania.sk
Naživo

Koniec mrznúcich rúk: Čiapka, s ktorou môžete telefonovať (CES 2015)

Zdroj: Peter Steigauf

Blu-Toque je jednoduchým a praktickým riešením pre všetkých, ktorým sa v mraze nechce vyťahovať smartfón z vrecka.

Na tohtoročnom CES 2015 sme mali možnosť vidieť niekoľko skutočne bizarných nápadov. Na prvý pohľad do tejto kategórie spadá aj čiapka s integrovaným Bluetooth headsetom.

Startup Caseco, ktorý za produktom s názvom Blu-Toque stojí, je neprekvapivo z Kanady, kde majú so studeným počasím bohaté skúsenosti.

Čítajte aj Koniec mrznúcich rúk: Čiapka, s ktorou môžete telefonovať (CES 2015)

Integrovaná handsfree sada sa so smartfónom spáruje pomocou technológie Bluetooth 4.0. Okrem štandardného telefonovania podporuje aj prehrávanie hudby či prenos hlasových pokynov GPS navigácie zo smartfónu, ktorá môže pomôcť pri orientácii športovcom či turistom. 

foto: Peter Steigauf

Integrovaná Bluetooth sada sa nabíja pomocou štandardného USB kábla a výrobca uvádza výdrž batérie na úrovni približne šiestich hodín hlasových hovorov.

Jednou z výhod integrácie slúchadla a mikrofónu do čiapky je ich nenápadnosť a takisto odpadá nutnosť nosenia často nekomfortných zariadení priamo v ušiach.

Ovládanie je vyriešené veľmi jednoduchým spôsobom – pre prijatie či ukončenie hovoru stačí jediný dotyk v oblasti loga, pod ktorým sa nachádza samotné zariadenie.

TIP: Novinky veľtrhu CES 2015 v Las Vegas (špeciálna rubrika)

Čiapky sú vodeodolné, takže sa netreba obávať poškodenia súčiastok vlhkosťou. Dostupné sú v rozličných veľkostiach a farbách. Cenu výrobca stanovil na 50 amerických dolárov (cca. 42 eur).

Pracovnú cestu redaktora hradí O2.

(1 EUR = 1,183 USD)