13.1.2015 06:00 | MobilMania

Telekom ruší portál Benefit, zameria sa na svoje zľavy (+Orange, O2)

Zdroj: archív

Operátor sa chce sústrediť na svoje zľavy. Orange chystá zmeny pri karte aj zľavowebe, O2 sa chce vrátiť k väčšiemu počtu zliav.

fotogaléria
2205491:gallery:true:true:true

Portál so zľavami , ktorý prevádzkoval operátor Telekom , po troch rokoch fungovania skončí. Podľa webu sa tak stane posledný januárový deň. Dovtedy platia aj posledné zľavy.

Vraj pre menší záujem

„V ostatnom období sme sledovali trend klesajúceho záujmu o zľavy tretích strán. Rozhodli sme sa sústrediť na benefity viažuce sa na naše vlastné služby a verných zákazníkov odmeňovať priamo prostredníctvom vlastných propozícií,“ popisuje hovorca Telekomu Martin Vidan. O aké ponuky pôjde, zatiaľ nie je jasné.

Portál sa už na jeseň prestal objavovať na titulnej stránke Telekom.sk , na konci roka vypršalo väčšie množstvo zliav. V januári definitívne končí aj 15-percentná zľava do kina.

fotogaléria
2205492:gallery:true:true:true

O2 skončila séria zliav, chystá nové

Menej ponúk má aj portál O2 Extra výhody . Niekoľko z nich pred koncom roka predĺžil, väčší počet skončil. Ponuka má byť čoskoro širšia, uvádza hovorkyňa operátora O2 Martina Jamrichová.

„Platnosť viacerých ponúk sa skončila spolu s rokom 2014. Máme rozjednané viaceré možnosti, jedna je veľmi atraktívna.“

Program výhod má ísť cestou zdokonalenia a zjednodušenia funkcionality v aplikácii pre smartfóny. „Nad zavedením karty, čipu či iného hardvérového zariadenia v spojitosti s Extra výhodami zatiaľ neuvažujeme,“ dodala Jamrichová.

Otázny zľavoweb Orangeu

fotogaléria
. Zdroj: archív

Aj Orange pripravuje zmeny. Týkať by sa mali Orange karty aj webu ozľave.sk . „Plánujeme isté vylepšenia v našom lojalitnom programe ako takom,“ prezradila hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Definitívne rozhodnutie, kedy zmeny prídu, zatiaľ podľa nej nepadlo, no malo by to byť v prvom polroku.

Samotný portál plne prevádzkuje externá firma, nie Orange. Minimálne od nového roka nefunguje správne. Čas načítania hlavnej stránky s ponukami prekračuje 15 sekúnd, z mobilu sa nám stránka ani nenačítala. Podstránky sú už ale načítavané pomerne promptne, čo značí problémy s generovaním titulnej stránky s mnohými položkami. Mobilnú aplikáciu na nakupovanie portál ukončil ešte minulú jeseň.