15.1.2015 15:17 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy A5 v redakcii, vieme kedy príde na Slovensko (živé fotografie)

Zdroj: Ján Trangel

Drahší z dvojice kovových Samsungov dorazil do redakcie, čoskoro sa začne predávať.

Samsung si hneď na začiatok roka prichystal silnú nádielku atraktívnych noviniek. Postupne sa na náš trh dostanú modely z radu A, konkrétne lacnejší A3 a lepšie vybavený A5. Nasledovať ich bude top model so zakriveným displejom, Samsung Galaxy Note Edge .

Čítajte aj Samsung Galaxy A5 v redakcii, vieme kedy príde na Slovensko (živé fotografie)

Lepšie vybavený model z prvej várky práve dorazil do redakcie. Samsung Galaxy A5 na prvý dotyk zaujme pevným, kovovým telom a predovšetkým nízkou hmotnosťou. Napriek použitému materiálu a až päťpalcovému displeju sa zastavila na 123 gramoch. Pre porovnanie, rovnako päťpalcový, avšak plastový Samsung Galaxy S4 vážil o sedem gramov viac.

fotogaléria
Kovový Samsung Galaxy A5 už testujeme Zdroj: Ján Trangel

Ďalšie kvalitné fotografie nájdete v galérii >>>

Pri displeji sa už tradične juhokórejský výrobca spolieha na technológiu SuperAMOLED. Displej však pracuje iba v nízkom rozlíšení 720 × 1280 bodov, pričom konkurenti častokrát aj s výrazne nižšou cenou už spoliehajú na FullHD. Prítomná je aj podpora pamäťových kariet, novinkou je použitie NanoSIM karty. Keďže zadný kryt nie je odnímateľný, obe karty sa vkladajú do slotov na pravej strane.

Čítajte aj Samsung Galaxy A5 v redakcii, vieme kedy príde na Slovensko (živé fotografie)

Operačným systémom je Android vo verzii 4.4.4., pričom výrobca do budúcnosti počíta aj s aktualizáciou na najnovšiu, piatu verziu systému od Google. Na Slovensku by sa oba kovové Samsungy mali dostať k prvým zákazníkom posledný januárový týždeň. Cena Samsungu Galaxy A5 sa pri štarte predaja bude pohybovať okolo 420 eur s DPH, model A3 bude stáť asi 310 eur.