15.1.2015 18:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Budúci iPhone zrejme dostane viac RAM a progresívny displej

Zdroj: Apple

Nové smartfóny od Apple ešte nestihli ani dostatočne vychladnúť a internetom sa už šíria špekulácie o parametroch ich nástupcov.

Ázijské zdroje z prostredia distribučnej siete Apple naznačujú, ako by mala vyzerať budúca generácia smartfónov kalifornskej spoločnosti. Jednou z najdôležitejších zmien má byť pridanie ďalšieho gigabajtu operačnej pamäte, čím by celková kapacita dosiahla 2 GB, informoval portál Apple Insider.

Čítajte aj Budúci iPhone zrejme dostane viac RAM a progresívny displej
Ilustračná snímka Zdroj: Apple

Rovnako by mal Apple v prípade smartfónu s pravdepodobným názvom iPhone 6S použiť aj nový druh pamäťových čipov LPDDR4, ktoré ponúkajú aj dvojnásobnú priepustnosť dát v porovnaní so súčasnou generáciou LPDDR3. Energetická náročnosť by pritom mala zostať rovnaká. Cena nových LPDDR4 čipov je však až o 35 percent vyššia ako v prípade predchádzajúcej generácie. 

Ďalšia zásadná inovácia sa má ukrývať v displeji. Nový panel bude údajne inšpirovaný displejom, ktorý bol použitý v prípade chystaných hodiniek Apple Watch. Pribudnúť by tak mala podpora citlivosti paneli na tlak, pomocou elektród rozmiestnených po obvode, ktoré sa postarajú o meranie „deformácie“ spôsobenej dotykom.

Týmto spôsobom bude Apple schopný implementovať nové ovládacie prvky do systému iOS. Silnejší dotyk dokáže napríklad vyvolať kontextovú ponuku v rámci aplikácií. Špekuluje sa aj o možnosti merania krvného tlaku a pulzu, len dotykom samotného displeja. Tieto správy však skôr pripomínajú science-fiction ako reálne funkcie budúceho iPhonu.