20.1.2015 10:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy S6 možno celokovové telo neponúkne

Zdroj: Toranji.ir

Z Ázie sa vynárajú hlasy, že nová vlajková loď juhokórejského producenta sa oblečie do skla.

Klesajúci záujem o telefóny Samsungu majú zvrátiť aj konštrukčné prvky, ktoré juhokórejský výrobca doteraz opomínal. U pripravovaného Galaxy S6 sa preto očakáva použitie celokovovej konštrukcie podobne, ako u novej línie Galaxy A. Najnovšie informácie zverejnené kórejským webom Ddaily ale naznačujú niečo iné, upozornil VR-zone.com.

Podľa tohto ázijského zdroja má totiž Samsung Galaxy S6 spoliehať len na kovový rám, čím sa smartfón prikláňa skôr k modelu Galaxy Alpha. Predná a zadná strana zariadenia má byť naopak pokrytá odolným sklom. Podobný dizajnový štýl môžeme napríklad vidieť u vlajkových lodí Sony, ale aj ďalších výrobcov.

Staršie úniky naznačovali použitie kovového Zdroj: Nowhereelse.fr

Táto správa je pomerne prekvapujúca, no vzhľadom na údajné pôrodné bolesti celokovových telefónov Galaxy A by nešlo o nepochopiteľný krok. Použitiu kovu aj na zadnej strane telefónu však nasvedčovali fotografie , ktoré už nejakú dobu kolujú internetom. Je ale možné, že vzhľadom na problémovú produkciu sa výrobca neskôr rozhodol pre „sklenený plán B“. Druhou možnosťou je, že spomínané zábery vôbec nezachytávajú zadný kryt budúcej pýchy Samsungu.