27.1.2015 20:55 | Bleskovky MobilMania.sk

Xiaomi predstavilo vylepšenú verziu smartfónu Redmi 2

Zdroj: Xiaomi

Čerstvo predstavená novinka ešte nestihla ani vychladnúť a výrobca už pripravil jej verziu s lepším hardvérom. 

Čínska spoločnosť Xiaomi sa krátko po uvedení svojho cenovo dostupného smartfónu Redmi 2 zrejme rozhodla vypočuť kritické hlasy svojich fanúšikov a prostredníctvom účtu na sociálnej sieti Weibo predstavila vylepšenú verziu tohto zariadenia. Napísal o tom web Gizchina.com.

Hardvérová výbava smartfónu Redmi 2 bola totiž pomerne diskutovanou témou. Dôvodom bol fakt, že zariadenie ponúka takmer identické parametre ako jeho predchodca na čele s 1 GB operačnej pamäte a 8GB interným priestorom.

fotogaléria
Novinka chce zaujať aj nežnejšie pohlavie Zdroj: Xiaomi

Xiaomi preto vylepšenému Redmi 2 nadelilo rovno dvojnásobok RAM (2 GB), pričom kapacita vnútorného úložiska narástla na 16 GB. Opäť ale nebude chýbať možnosť jej rozšírenia pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB.

Ostatné parametre, ako 4,7-palcový IPS displej s HD rozlíšením, 64-bitový štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 (1,2 GHz), či grafické jadro Adreno 306 zostali zachované. Ostáva tiež podpora dual-SIM a možnosť využitia LTE sietí na oboch kartách. V našich končinách bude ale pripojenie k LTE pre absenciu podpory pásma 800 MHz oklieštené.

Čítajte aj Xiaomi predstavilo vylepšenú verziu smartfónu Redmi 2

Vylepšené Redmi 2 bude, tak ako aj to pôvodné, disponovať 8-megapixelovým zadným a 2-megapixelovým predným fotoaparátom. Konektivitu budú zabezpečovať technológie Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS a 3,5-milimetrový jack pre pripojenie slúchadiel.

Napájanie zariadenia má na starosti 2 200mAh batéria, pričom ako operačný systém poslúži Android (zrejme vo verzii 4.4.4) s vlastnou nadstavbou MIUI v najnovšej verzii 6.