29.1.2015 09:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Navigácia od Sygic je dostupná aj pre Windows Phone 8.1

Zdroj: archív

Pôvodom slovenskú navigáciu možno využívať aj na mobilnej platforme od Microsoftu.

Spoločnosť Sygic stojaca za vývojom rovnomenného navigačného softvéru rozšírila svoje pôsobenie aj na platformu Window Phone. Populárnu navigáciu spolu s offline mapami spoločnosti TomTom si môžu používatelia po prvý raz stiahnuť aj z aplikačného obchodu Windows Store.

Navigácia od Sygic je už prístupná aj pre smartfóny s Windows Phone (Zdroj: Sygic)

Samotná aplikácia aj mapové podklady sú dostupné zadarmo. Spoplatnené sú až jednotlivé doplnkové funkcie, podobne ako tomu je pri ostatných platformách. Prechádzať mapy sa teda dá bez platenia, avšak za hlasovú navigáciu, možnosť používať 3D mapy, asistenta jazdných pruhov, zobrazovanie navigácie na čelnom skle (HUD) či poskytovanie aktuálnych dopravných informácií si treba zaplatiť.  Tieto prémiové funkcie sa dajú zakúpiť priamo v aplikácii, pričom ceny sú rovnaké ako na iných operačných systémoch.

Sygic: GPS Navigation bola predstavená v roku 2009 a aktuálne ju používa takmer 75 miliónov používateľov po celom svete.  V minulosti bola navigácia od Sygic populárna aj na platforme Windows Mobile, po jej postupnom odchode do histórie sa ale slovenskí vývojári sústredili najmä na Android a iOS. Jedinou doteraz dostupnou aplikáciou od Sygic vo Windows Store bol Speedometer

Čítajte aj Navigácia od Sygic je dostupná aj pre Windows Phone 8.1