31.1.2015 14:54 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange: Cenník s desiatkami dodatkov konečne zjednodušíme

Zdroj: dreamstime

Posledný vydaný dokument má aj s prílohami skoro 300 strán. Operátor priznal, že je čas na zmenu.

fotogaléria
ikona Orange Zdroj: dreamstime

46 dodatkov, päť príloh a platnosť viac ako rok a pol – taká je vizitka cenníka mobilných služieb Orangeu s platbou na faktúru.

Okrem neho má ešte ďalších 10 sadzobníkov – k predplatenej karte, fixným službám či všeobecným poplatkom. Operátor hovorí, že sa to zmení o pár týždňov.

Všetky dodatky a neaktuálne prílohy by z cenníka mali zmiznúť – dostanú sa do hlavného textu. „Ide skutočne o najbližšie týždne,“ sľubuje hovorkyňa Alexandra Piskunová.

Rovnaký problém má operátor roky, no niektoré obdobia vydáva nové cenníky častejšie.

Operátor avizuje pozitívne zmeny. „Celkovo zvažujeme zmeny v oblasti cenníkov a ich aktualizácie. Bližšie ich ešte v týchto dňoch nebudeme špecifikovať. Zmeny sa budú týkať všetkých služieb,“ pokračuje Piskunová. „Cieľom je, aby boli zrozumiteľnejšie a bližšie pre zákazníkov.“

fotogaléria
Prvých 10 % cenníka Orangeu. Niektoré strany sú Zdroj: redakcia

Telekom má pre mobilnú sféru dva cenníky – s hlavnými službami a so všetkými ostatnými. Pri fixných službách sme napočítali 22 kusov a k nim ďalších 16 príloh. Akciové podmienky ešte upravuje ďalších 8 cenových výmerov pre fixné služby.

O2jeden hlavný cenník a štyri s archívnymi ponukami , ktoré už nie sú v predaji.

Poznámka: Pôvodne sme pri Telekome uvádzali 24 cenníkov pre pevnú sieť. Je ich ale 22, keďže tri linky na webe vedú na ten istý dokument. Chybu sme tri hodiny po publikácii opravili.