2.2.2015 06:00 | MobilMania

Sam Peters: Dostaňte sa z ostrova a zachráňte sa pred sopkou

Zdroj: redakcia

Kým opravíte čln, musíte zdolať mnoho nástrah a vyriešiť pripravené úlohy.

Séria hier Secret Files, do ktorej patrí aj dnes recenzovaný Sam Peters, je známe v komunite hráčov na počítačoch i v mobilných zariadeniach. Pôvodné Secret Files boli najmä o Maxovi a Nine. Táto verzia je o novinárke Samanthe Petersovej. Hra je tradičnou adventúrou, ktorá nás na svojom začiatku dostane na indonézsky ostrov. Sam sa musí dostať z ostrovu skôr, ako vybuchne sopka. Jedinou únikovou cestou je ale deravý nafukovací čln.

fotogaléria
Na začiatku napínavej cesty z ostrova, ktorý už Zdroj: redakcia

Hra Sam Peters je situovaná na pobreží ostrova a džungle. Vašou misiou je dostať sa z ostrova práve opravením člna. Hlavným cieľom hry je zažiť dobrodružstvo a vyriešiť úlohy, ktoré sú pre vás v hre pripravené.

Hra ponúka aj pomoc, keď si nebudete vedieť rady.  Postupne musíte počas hry nazbierať rôzne predmety

Ovládanie s problémami

Viaceré herné úkony sa na dotykových zariadeniach sa vykonávajú pomerne nešikovne a to aj napriek tomu, že hra je pre mobilné zariadenia výrazne prispôsobená. Na niektoré kroky hra nezareaguje hneď respektíve nesprávne. Keď sme chceli poslať napríklad Sam preč z pláže, iba sa posunula jej okraj. Krok sme tak museli zopakovať.

Sopka, pre ktorou sa musíte zachrániť. Počas hry musíte zbierať predmety, ktoré vám pomôžu

Väčšina nástrah, ktoré sú pripravené pre hlavnú hrdinku, sú pomerne ľahké a zvládne ich aj menej zdatný hráč. Okrem toho tu nájdete aj pomôcky. Niektoré úlohy sú ale ťažšie, hneď v člne je napríklad truhlica, do ktorej sa dostanete iba vtedy, ak rozlúštite zadanie a usporiadate k názvu MAX čísla I, II a III v správnom poradí.  Celkovo nejde o veľmi náročnú hru a zvládne ju aj menej skúsený hráč adventúr.

V hre musíte aj rozmýšľať, tento mechanizmus musíte správne vylúštiť. Niekedy tak príde pomoc vhod

Po splnení všetkých prekážok získate náplasť na čln a z ostrova sa môžete dostať preč bez ujmy na zdraví. Grafické spracovanie hry je na dobrej úrovni a pôsobí moderne a pritom jednoducho.

Dobrá, ale krátka

Hra Sam Peters je vhodná aj na občasné hranie, priebeh sa dá pohodlne uložiť. Nie je veľmi náročná a zabaví tých, čo tento žáner až tak dobre nepoznajú. Zamrzí ale  trojnásobne vyššia cena pre zariadenia iOS oproti verzii pre Android. Je to pomerne netypické, keďže sú ceny väčšinou obdobné v oboch obchodoch.  Rovnako nepotešia ani občasné zlé reakcie v hre, ktoré je nutné následne zopakovať.

Názov hry Secret Files: Sam Peters
Podpora iOS Áno, 2,99 €
Podpora Android Áno, 0,99 €
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľstvo Deep Silver