4.2.2015 18:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Štátne železnice chcú aplikácie na nákup lístka. Detaily sľubuje koncom roka

Zdroj: Jana Rojková, Eva Eperješiová

Dvaja železniční dopravcovia už aplikácie majú, štátny podnik to ešte len plánuje.

Železničná spoločnosť Slovenska zatiaľ neponúka špecializované aplikácie na nákup lístkov v mobilných zariadeniach. Aj napriek tomu, že to štátna firma chystá, cestujúci sa ešte načakajú.

„Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) má v zámere aj aplikácie na nákup lístkov pre systémy Android, iOS a Windows Phone,“ uviedla vedúca tímu externej komunikácie štátnych železníc Zuzana Červená.

Dopravca hovorí, že o konkrétnejších podmienkach a funkcionalitách bude informovať „po vyriešení bezpečnostných hľadísk koncom roka 2015.“

Lístok z mobilu si môžete kúpiť už teraz, ZSSK má mobilnú verziu webu m.slovakrail.sk . Lístok stačí sprievodcovi z mobilu ukázať, nech ho už kúpite na ktoromkoľvek zariadení.

Konkurenti aplikácie majú

Aplikácie na nákup lístkov v mobilných zariadeniach majú obidvaja konkurenti štátneho dopravcu. Regio Jet ani LEO Express zatiaľ neuvažujú o ponúknutí aj pre Windows Phone.

Prvý z nich momentálne pripravuje aktualizáciu pre systémy iOS a Android, ktorá má priniesť väčšiu stabilitu a menší objem spotrebovaných dát.

Čítajte aj Štátne železnice chcú aplikácie na nákup lístka. Detaily sľubuje koncom roka