9.2.2015 08:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Slabšie telefóny možno neponúknu všetky funkcie Windows 10

Zdroj: Microsoft

Hoci mobilné zariadenia s 512 MB operačnej pamäte dostanú aktualizácie na Windows 10, nemusia podporovať všetky jeho funkcie.

Gabriel Aul, ktorý má v kompetencii Windows Insider Program, sa už pred pár dňami vyjadril , že pripravovaný Windows 10 pre mobilné zariadenia dostanú aj slabšie telefóny. Konkrétne ide o zariadenia, ktoré disponujú 512 megabajtami operačnej pamäte. Ukázalo sa však, že zrejme nepodporia všetky funkcie systému, informoval portál WMpoweruser.com.

Čítajte aj Slabšie telefóny možno neponúknu všetky funkcie Windows 10

Vyplýva to z tvrdení Joe Belfioreho, ktorý sa stará o dizajn produktov spoločnosti Microsoft. Na sociálnej sieti Twitter zverejnil niekoľko príspevkov, v ktorých ozrejmuje súčasnú situáciu.

Hey all: we ARE working on Win10 for 512MB, including 520. Our ambition is to make #Win10 available for these devices but features may vary — joebelfiore (@joebelfiore) 8. Únor 2015

Belfiore priblížil plány spoločnosti so slabšími telefónmi. Tie by aktualizáciu systému mali dostať, no ich podporované funkcie sa môžu líšiť. Windows 10 pre telefóny tak v prípade týchto zariadení nemusí byť plnohodnotný.

Dôležitou informáciou je aj fakt, že medzi podporované zariadenia bude patriť starší model 520, ktorý je dlhodobo najpredávanejšou Lumiou.

Timing for various phones may be variable as well. When we first launch insider program, it'll be a subset of phones with more coming latr — joebelfiore (@joebelfiore) 8. Únor 2015

Ďalšou dôležitou správou je spôsob, akým bude dostupný Insider Program pre telefóny. Belfiore uviedol, že verejný náhľad nového systému nebude dostupný od začiatku pre všetky zariadenia. Spočiatku bude podporovaných len niekoľko telefónov, ďalšie budú následne pribúdať.

Potvrdený bol aj prísľub, že spomínaný náhľad uvidíme ešte vo februári. Belfiore však upozorňuje na dôležitosť prebiehajúceho testovania vnútri spoločnosti, ktoré musí byť najprv úspešné.

Čítajte aj Slabšie telefóny možno neponúknu všetky funkcie Windows 10