10.2.2015 08:36 | Bleskovky MobilMania.sk

OnePlus One je opäť dostupný bez pozvánky. Každý utorok

Zdroj: redakcia

Čínsky výrobca pracuje na zvýšenej dostupnosti svojho jediného zariadenia na trhu.

Hoci sa už dlhšiu dobu špekuluje o pripravovanom smartfóne OnePlus Two, mladá čínska spoločnosť stále hľadá spôsoby, akými dostať svojho súčasného „zabijaka vlajkových lodí“ do rúk čo najväčšieho počtu používateľov. Čerstvou novinkou OnePlus je tak čiastočné upustenie od neslávne známeho pozvánkového systému výrobcu.

OnePlus One bude opäť dostupný bez pozvánky Zdroj: OnePlus

Producent na svojom blogu informoval, že počínajúc dnešným dňom bude smartfón OnePlus One dostupný bez pozvánky každý utorok. Spoločnosť tak sleduje trend z posledných mesiacov , kedy čoraz viac sprístupňovala telefón v oknách, počas ktorých sa dalo zariadenie zaobstarať bez nutnosti „povolenia“ na kúpu smartfónu.

Už dnes, no bez Slovákov

24-hodinové okno pre netrpezlivejších zákazníkov začína o deviatej hodine nášho času. Zariadenie bude dostupné v oboch vyhotoveniach – bielom 16GB i čiernom 64GB. Slovensko i Česká republika však stále nepatria na zoznam krajín, do ktorých OnePlus zasiela svoje zariadenia. Slováci sa tak musia vynájsť a kontaktovať svojich známych v zahraničí či využiť služby jedného z poštových prostredníkov, ktorí za príplatok ponúkajú fiktívnu adresu v zahraničí a následne tovar preposielajú do rúk zákazníka.

Čítajte aj OnePlus One je opäť dostupný bez pozvánky. Každý utorok

A hoci to nebude pravidlom, rovnakej akcie sa okrem zvyšku sveta jednorazovo dočká aj India, napriek problematickému vstupu výrobcu na tamojší trh.

Exkluzívna dohoda medzi spoločnosťami Cyanogen Inc. a Micromax spôsobila čínskej firme nemalé problémy , no OnePlus našlo riešenie, akým svoj smartfón dostať do rúk indických zákazníkov. Po čiastočnom zrušení zákazu predaja by mala byť čoskoro dostupná verzia zariadenia s vlastným operačným systémom výrobcu OxygenOS založenom na Androide 5.0 Lollipop.

Čítajte aj OnePlus One je opäť dostupný bez pozvánky. Každý utorok

Nástupca už čoskoro

V súčasnosti rovnako prebieha aj príprava novej generácie zariadenia , ktorá by mala byť označená ako OnePlus Two. Smartfón, ktorý vraj prinesie 2K rozlíšenie či 4 GB RAM, by mal prísť na trh až v treťom kvartáli tohto roka. Za mierne zdržanie údajne môžu problémy s prehrievaním najnovšieho čipu od Qualcommu – Snapdragonu 810. Tie však už boli podľa najnovších správ odstránené a nová revízia procesoru by mala vstúpiť do výroby už budúci mesiac.

Čítajte aj OnePlus One je opäť dostupný bez pozvánky. Každý utorok