10.2.2015 13:17 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Tatra banka vynovila svoju mobilnú aplikáciu, pribudli funkcie

Zdroj: Ján Trangel

Spending report, rozšírené vyhľadávanie aj upravený kurzový lístok. Najprv aktualizácia príde pre Android a iOS, neskôr aj pre Windows Phone.

Tatra banka dnes predstavila novú verziu svojej mobilnej aplikácie. Verzia 2.0 bude dostupná už čoskoro pre operačné systémy iOS a Android, doručená bude súčasným používateľom prostredníctvom aktualizácie. Neskôr bude nasledovať aj nová verzia aplikácie pre Windows Phone, konkrétny termín ale zatiaľ nie je známy. Spusteniu novej verzie pre BlackBerryOS údajne zatiaľ bránia technické problémy, podľa predstaviteľov banky by ale radi priniesli aplikáciu aj pre túto platformu.

fotogaléria
Mobilná aplikácia Tatra banky prichádza vo verzii Zdroj: Ján Trangel

Žiadne špeciálne hardvérové požiadavky aplikácia nemá, minimálna verzia operačného systému je Android 2.3 a iOS 6.1 a vyššie. Novinkou je multitasking, teda možnosť dočasne aplikáciu minimalizovať a následne v plnom rozsahu obnoviť. Okrem kopírovania napríklad údajov o účtoch z mailu to umožní aj zjednodušenú aktiváciu aplikácie v mobile.

Kým pri predchádzajúcej verzii bolo potrebné použiť platobnú kartu a čítačku, v novej sa dá celé overenie spraviť iba v smartfóne. Pre vstup do aplikácie je stále potrebné zadať štvormiestny PIN, so snímačom odtlačkov prsta zatiaľ appka nespolupracuje. Multitasking je štandardne deaktivovaný, pre využívanie je ho potrebné manuálne zapnúť v nastaveniach.

V rámci novej aplikácie pribudlo rozšírené vyhľadávanie, získať sa tak dá aj náhľad pohybov na účte starších než tri mesiace. Novinkou je aj Spending report, ktorý v mobilnej verzii prebral takmer všetky funkcie známe z plnohodnotnej webovej verzie. Vylepšená bola tiež funkcia pre hľadanie najbližšej pobočky alebo bankomatu a priamo v aplikácii je dostupná aj menová kalkulačka.