11.2.2015 08:38 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony Xperia Z4 dostane Snapdragon 810 od Qualcommu, hovorí benchmark

Zdroj: Ján Trangel

Piata generácia „zetkového“ smartfónu prinesie aj najnovší Android 5.0.2 Lollipop, RAM má zostať na troch gigabajtoch.

Postupne sa odhaľujú aj informácie týkajúce sa výbavy najnovšej generácie nadupaného smartfónu Sony z línie Xperia Z, čoho dôkazom je i únik z nástroja Geekbench. Benchmark napríklad potvrdzuje najnovší Android 5.0.2 Lollipop či nasadenie čipsetu Snapdragon 810 od Qualcommu, informuje server GSMarena.com .

Spomínaný čipset s presnejším označením MSM8994 obsahuje štyri procesorové jadrá Cortex-A57 a štyri úspornejšie Cortex-A53, ktorých maximálny takt (1,55 GHz) sa objavil aj v danom teste od Geekbench. Takt výkonnejšej časti siaha vysoko nad 2 GHz.

Sony Xperia Z4 zrejme definitívne so Snapdragon Zdroj: GSMarena.com

Z hľadiska grafickej stránky bude prítomné nové jadro Adreno 430, ktoré je o 30 percent výkonnejšie ako predchodca s označením 420, známe z čipsetu Snapdragon 805. Smartfón Sony Xperia Z4 má ďalej dostať 3 GB RAM, namiesto pôvodne očakávaných 4 GB.

Niektoré údaje stále nepoznáme

GeekBench však neuvádza napríklad rozlíšenie displeja. Podľa predchádzajúcich špekulácií majú byť k dispozícii hneď dve rozlíšenia – slabšie Full HD a čoraz populárnejšie QHD. Snímky vyhotoví fotoaparát s rozlíšením 21 megapixelov, tentoraz má byť použitý nový senzor IMX230.

Čítajte aj Sony Xperia Z4 dostane Snapdragon 810 od Qualcommu, hovorí benchmark

Budúca japonská vlajková loď prešla už i certifikáciou FCC, čo len dokazuje, že novinka bude predstavená už onedlho. Presný dátum ale zatiaľ známy nie je. Očakáva sa však, že Xperia Z4 sa v plnej kráse predvedie buď na MWC 2015 v Barcelone, alebo na samostatnej akcii v čase konania mobilného sviatku.