14.2.2015 08:00 | MobilMania

Valentínska romantika a smartfón? Našli sme najlepšie aplikácie

Zdroj: dreamstime

So smartfónom a správnou softvérovou výbavou sa môže stať aj z toho najväčšieho cynika romantická duša.

Sviatok všetkých zaľúbencov sa udomácnil aj v našich kultúrnych podmienkach. Kým pred rokmi znamenal pre väčšinu mužov či žien nákup voňavých kvetov a lahodných dezertov, dnes sú vďaka moderným technológiám možnosti oveľa sofistikovanejšie.

Pomocou vhodných aplikácii môžete naplánovať príjemný romantický večer, mať pripravenú možnosť presunu, vybrať si reštauráciu s perfektnou obsluhou a ohúriť svoju polovičku správne hlbokým a patetickým citátom o láske. Chýbať nesmú ani do ružových odtieňov ladené pozadia či nástroje na zhotovenie milo gýčovej valentínskej selfie.

Čítajte aj Valentínska romantika a smartfón? Našli sme najlepšie aplikácie

Hľadanie správneho miesta a dopravy

Aplikácia z dielne slovenských autorov Staffino (iOS - Android ) pomôže vybrať ten správny podnik, kde si vopred môžete pozrieť hodnotenia jednotlivých prevádzok a vybrať tú najvhodnejšiu možnosť. Rovnako v aplikácii nájdete aj kontakt na danú reštauráciu či kaviareň, takže rezervácia stola je otázkou jedného telefonátu.

Čítajte aj Valentínska romantika a smartfón? Našli sme najlepšie aplikácie

Tým, ktorí Valentína radšej strávia doma, odporúčame zvoliť možnosť donášky chutného jedla pomocou komplexnej aplikácie Bistro.sk (iOS - Android ), ktorá umožní jednoduchú objednávku pokrmov z okolitých reštaurácií.

Podľa hodnotení sa dá nájsť skutočne vhodný podnik - Objednávka je otázka pár sekúnd - Objednávanie taxíkov nikdy nebolo pohodlnejšie

fotogaléria
Aplikácia bola stvorená pre páry Zdroj: redakcia

Keďže k sviatku svätého Valentína patrí aj dobré víno či kokteil, vhodnou formou dopravy je taxík. V mnohých mestách na Slovensku je dostupná služba Hopin Taxi (iOS - Android ), ktorá umožní pohodlnú objednávku so sledovaním polohy taxíka na mape a odhadovanou cenou.

Komunikujeme v súkromí

Rovnako pohodlná môže byť aj komunikácia medzi dvomi zaľúbencami. O tento aspekt sa postará aplikácia Avocado (iOS - Android ). Softvér poskytuje platformu na zdieľanie rôzneho obsahu medzi dvomi ľuďmi a je špecificky určený práve pre páry.

Avocado bola vytvorená dvoma ex-zamestancami internetového giganta Google, ktorí sa spoznali priamo na pracovisku. Ich dielko sa snaží preniesť do elektronickej podoby bežné fungovanie párov, ponúka spoločné zoznamy „To-Do” úloh, zdieľanie obrázkov, privátne správy, poznámky či originálnych smajlíkov vytvorených na základe fotografií.

Vzhľadom na citlivú oblasť vzťahov prišlo na rad aj pokročilé zabezpečenie, ktoré chráni proti zneužitiu nepovolanou osobou. Toto sa prejavuje v podobe zdieľaného hesla, ktoré musia používatelia zadať pri vzájomných interakciách.

Zoznamka nezomiera

fotogaléria
Zoznamovanie sa na Pokeci už roky patrí Zdroj: redakcia

Na zoznámenia a nájdenie partnera, s ktorým sa dá stráviť príjemný valentínsky večer, zase môže poslúžiť aplikácia najpopulárnejšej slovenskej sociálnej siete Pokec (iOS - Android ), ktorá k sebe zo skúseností autora priviedla už mnoho párov, pričom mnohé takto nadviazané vzťahy skončili aj svadbou a založením toľko skloňovanej tradičnej rodiny.

Do múzea z obývačky či ten správny make-up

Umelecky založené duše môže zaujať i pohodlná prehliadka muzeálnych diel z pohodlia domova. Aplikácia ArtStack (iOS - Android ) slúži ako virtuálna návšteva múzea s obrovskou databázou legendárnych umeleckých výtvorov.

Rovnako nechýbajú ani videoprezentácie a ďalšie doplnkové informácie o jednotlivých obrazoch. Pomocou aplikácie je možné aj textovo komunikovať s ďalšími fanúšikmi umenia.

Pre dámy, ktoré chcú byť pre svojich partnerov čo najpríťažlivejšie, môže poslúžiť aplikácia MakeUp Genius (iOS - Android ). Po zosnímaní tváre v reálnom čase ukáže, ako budú vyzerať rôzne kozmetické produkty priamo na jej pleti. Aplikáciu odporúčame taktiež pánom, ktorým sa z hľadania vhodnej reštaurácie, plánovania večera a výberu vhodného darčeku vyhodila nelichotivá vyrážka.

Pre milovníkov umenia je aplikácia povinnosťou - Túto pomôcku ocenia hlavne dámy, a to nielen na Valentína

Frázy a fotenie

V momente, keď už je dokonale romantický večer naplánovaný, doprava zariadená a rezervácia hotová, prichádza čas na niekoľko poctivo patetických fráz o láske, ktoré pohladia dušu nejednej dámy. Tie, ktoré si na podobných veciach nezakladajú, môžu zase pred zrkadlom trénovať chápavé úsmevy, alebo si dať ďalší pohár vína. Páni sa každopádne môžu pripraviť aplikáciou Love Quotes (iOS - Android ), ktorá ponúkne tisícky výrokov o láske doplnených o správne hipstersky hlboké pozadia.

Ak večer prebieha podľa plánu, je najvyšší čas spoločné okamihy zachytiť na fotografie. Okrem tradičných selfies, ktorých vyhotovovanie dnes ponúkne takmer každý moderný smartfón, existujú tiež aplikácie, ktoré spoločnú fotografiu obohatia o romantický rámik či filter. Okrem obligátneho Instragramu (iOS - Android - Windows Phone ) dávame do pozornosti aj Valentine Photo Free pre iOS či Love Photo Frames pre Android .

Zásoba citátov je prakticky neobmedzená - Štýlové zvečnenie spoločných okamihov patrí k Valentínu - Love Photo frames

Aj napriek všetkým pozlátkam okolo, je Valentín najmä vhodnou príležitosťou na uvedomenie si dôležitosti svojej druhej polovičky a časom, kedy sa nad vzťahom oplatí skutočne zamyslieť. Príjemné spoločné chvíle by sa nemali silene obmedzovať len na tieto špeciálne príležitosti, ale mali by predstavovať bežnú súčasť spoločného fungovania dvoch ľudí. Ako kedysi spieval Jarek Nohavica: „Na špatné věci pro ty dobré zapomínám..."