18.2.2015 15:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung sa v Číne prepadol

Zdroj: Samsung Malajzia

Kórejskému výrobcovi sa vôbec nedarí ani na čínskom trhu.

Samsung momentálne neprežíva najlepšie mesiace, čoho dôkazom sú hospodárske výsledky aj klesajúce podiely na trhoch. Výnimkou nie je ani čínsky trh so smartfónmi. Podľa výsledkov spoločnosti IDC sa v Číne dodalo za posledné tri mesiace uplynulého roka na trh 107,5 mil. kusov smartfónov a za celý rok 2014 išlo o 420,7 mil. kusov.

Čítajte aj Samsung sa v Číne prepadol

Lídrom koncoročného i celoročného rebríčka je domáca firma Xiaomi, ktorá sa špecializuje na cenovo zaujímavé modely so solídnymi technickými parametrami. Ambiciózny výrobca sa môže pochváliť medziročným rastom dodávok o celých 150 percent.

Dvojkou rebríčka za štvrtý kvartál je firma Apple (nárast o 99,7 percenta), prvú trojku uzatvára Huawei a štvrtý je Lenovo. Až na konci prvej pätky skončil niekdajší líder Samsung, ktorý na trhu čelí silnej konkurencii zo strany Xiaomi aj ďalších čínskych výrobcov low-endových zariadení aj smartfónov strednej triedy. Dodávky Samsungu sa pritom medziročne prepadli o celú polovicu a aktuálne mal na strategickom trhu podiel len 7,9 percenta.

zdroj: IDC Zdroj: IDC
Čítajte aj Samsung sa v Číne prepadol