25.2.2015 09:18 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft vylepšuje Lumiu 635. Dostane 1 GB RAM

Zdroj: Microsoft

Americký výrobca chce zatraktívniť Lumiu 635. Za väčšiu RAM si príliš nepriplatíme.

Spoločnosť Microsoft vylepšila minuloročný model Lumia 635 zdvojnásobením jeho operačnej pamäte na jeden gigabajt. Výrobca to už stihol potvrdiť aktualizovaním parametrov zariadenia na vlastných stránkach, informoval portál WindowsCentral.com.

Čítajte aj Microsoft vylepšuje Lumiu 635. Dostane 1 GB RAM

Lumia 635 sa dostala na trh v júni minulého roka. No ak pritom nerátame staršie modely, toto zariadenie patrí medzi posledné disponujúce len 512 megabajtami pamäte RAM.  Windows Phone je známy svojou pomerne nízkou hardvérovou náročnosťou, zmena tak môže súvisieť aj s príchodom nového Windows 10.

Lumiu 635 poháňa štvorjadrový Snapdragon 400 Zdroj: Microsoft

Zaujme cenou

Hoci výrobca avizoval , že nová verzia mobilnej platformy bude fungovať aj na slabších zariadeniach, tie údajne neponúknu všetky funkcie systému. Zlepšenie hardvérovej špecifikácie tak môže „šestkovú líniu“ pred príchodom o niečo viac zatraktívniť.

Spoločnosti sa to ale zrejme podarí i cenou. Zatiaľ čo pôvodná Lumia 635 je u nás dostupná v priemere za 130 eur, vylepšená verzia bude možno len o niečo drahšia. Zariadenie sa už totiž objavilo na stránkach nemeckého predajcu Cyberport. Hoci nová 635 ešte nie je dostupná skladom, jej cena je vyčíslená na 139 eur.

Smartfón bude v 1GB verzii uvedený na vybrané trhy. Zatiaľ nie je jasné, či medzi ne bude patriť aj Slovensko.