26.2.2015 09:56 | MobilMania

Toto sú údajne fotografie Samsungu Galaxy S6 vrátane variantu „Edge“

Zdroj: forum.xda-developers.com

Na internet sa dostali fotografie, ktoré majú ukazovať nové vlajkové lode juhokórejského výrobcu naživo. Zadný kryt je zrejme prekrytý sklom, telefónom chýba Micro SD slot.

Hoci mala oficiálna opona Samsungu padnúť až 1. marca, fotografie jeho nového top telefónu sa už v predstihu objavili na internete, a to vrátane modelu so zakriveným displejom. Postarali sa o to členovia fóra Xda-developers.com s prezývkami „reefur“ a „graaler“.

Zrejme to nebude len kov

Hoci sú na snímkach zrejme len predprodukčné vzorky telefónov, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o finálnu podobu nových vlajkových lodí Samsungu – Galaxy S6 vrátane zakriveného modelu. Fotografie toho ukazujú dosť, a tak získavame pomerne celistvý obraz o tom, čo môžeme od noviniek očakávať.

fotogaléria
Oba telefóny zozadu (zdroj: Zdroj: forum.xda-developers.com

V prvom rade je očividné, že Galaxy S6 nebude spoliehať na kovovú unibody konštrukciu. Ako pravdivá sa zrejme napokon ukáže teória o tom, že výrobca siahol po kombinácii kovového rámu a zadného krytu pokrytého ochranným sklom .

Môžeme si tiež všimnúť výrazne vystupujúcu šošovku fotoaparátu spolu s LED bleskom a zrejme aj senzorom srdcového tepu. Zadný kryt nebude odnímateľný, takže batéria sa nebude dať jednoducho vymeniť.

Čítajte aj Toto sú údajne fotografie Samsungu Galaxy S6 vrátane variantu „Edge“

Bez možnosti rozšírenia pamäte?

Veľkým prekvapením ale môže byť najmä absencia slotu na Micro SD karty, čo je v prípade top modelov Samsungu nevídaný jav. Hoci obrázky nezachytávajú voľne predajnú verziu zariadenia, naberajú opäť na sile špekulácie o troch variantoch telefónov s rôznymi kapacitami vnútornej pamäte (32, 64 a 128 GB), ktoré majú nemožnosť rozšírenia úložiska „zakamuflovať“.

fotogaléria
Zariadenia spredu (zdroj: Zdroj: forum.xda-developers.com

Vpredu sa v prípade „rovného“ modelu veľa zmien neudialo. Všimnúť si môžeme štíhle rámiky displeja po stranách, ako aj prítomnosť hardvérového tlačidla, ktoré k telefónom Samsungu takpovediac patrí. Uhlopriečka sa má zastaviť na úrovni 5,1 palca, pričom verzia „Edge“ má podľa očakávania displej zahnutý pri oboch okrajoch.

Kovový rám je zrejme potvrdený (zdroj: forum.xda-developers.com)

Hoci sa fotografie javia ako vierohodné, stále treba mať na pamäti, že nejde o oficiálne obrázky. O ich pravosti sa ale presvedčíme už o niekoľko dní na veľtrhu MWC 2015 v Barcelone.