3.3.2015 09:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Lenovo predstavilo vreckový projektor pre smartfóny

Zdroj: Peter Steigauf

S novým projektorom od Lenova môžete premietať kdekoľvek a kedykoľvek.

Popri nových smartfónoch ukázala firma Lenovo na MWC 2015 aj vreckový projektor určený pre smartfóny. Vďaka jeho kompaktným rozmerom a vstavanej batérii s ním môžete premietať  prakticky kdekoľvek. Na správu upozornila stránka Phonearena.

Lenovo Pocket Projector dokáže premietať obraz do veľkosti 110 palcov (279 centimetrov) a disponuje svietivosťou 50 lúmenov. Nechýbajú ani duálne reproduktory a so smartfónom projektor prepojíte bezdrôtovo cez Miracast alebo DLNA, prípadne cez microUSB kábel. Zariadenie si rozumie s operačnými systémami Android, iOS a Windows Phone. Ďalej projektor disponuje rozlíšením 854×480 a kontrastom 1000:1.

fotogaléria
Vreckový projektor pre smartfóny naživo, foto: Zdroj: Peter Steigauf

Ďalšie fotografie nájdete v galérii  >>>

Na jedno nabitie vydrží Lenovo Pocket Projector premietať približne 2,5 hodiny. Rozmery 10,4×2,5 cm nepredstavujú žiadny problém pri prenášaní a ešte sa doň zmestí aj microSD pamäťová karta do maximálnej kapacity 32 GB. Hmotnosť zariadenia je 170 gramov.

Lenovo stanovilo cenu zariadenia na 199 dolárov (v prepočte 177,25 eur) a do predaja sa projektor dostane ešte do konca tohto mesiaca.

Náklady na cestu a pobyt redaktora na MWC hradí Orange

Čítajte aj Lenovo predstavilo vreckový projektor pre smartfóny