4.3.2015 19:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Slováci sa dočkali. OnePlus One prichádza aj na náš trh

Zdroj: redakcia

Mladá čínska spoločnosť konečne prichádza na stredoeurópsky trh. Zatiaľ však nevieme, koľko budú stáť jej produkty.

Čínsky výrobca po takmer roku od ohlásenia svojho smartfónu OnePlus One oznámil príchod na ďalšie európske trhy, vrátane Slovenska a Českej republiky. Spoločnosť to už tradične oznámila na svojom fóre.

Dostupný čoskoro, cena neznáma

Výrobca vyhlásil, že jeho produkty budú čoskoro dostupné v celej Európe. Od vstupu na trh sa pritom zoznam krajín, kde bol OnePlus oficiálne distribuovaný, rozrástol len o Indiu. Ani tento krok však pre problémy so spoločnosťou Cyanogen nebol jednoduchý.

Čítajte aj Slováci sa dočkali. OnePlus One prichádza aj na náš trh

OnePlus zatiaľ nepovedalo, kedy presne sa u nás oficiálne dočkáme jej „zabijaka vlajkových lodí“. Zverejnený bol len zoznam krajín, kde sa tak stane: Slovensko, Česká republika, Bulharsko, Cyprus, Estónsko, Grécko, Chorvátsko, Írsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Poľsko, Rumunsko a Slovinsko.

OnePlus One sa dostane aj do zvyšku Európy Zdroj: OnePlus

V súčasnosti nepoznáme ani konkrétne ceny, za ktoré sa bude 16GB a 64GB verzia zariadenia One predávať. Viac informácií môžu priniesť prezentácie výrobcu, ktoré sa uskutočnia budúci týždeň v niekoľkých európskych mestách.

Čítajte aj Slováci sa dočkali. OnePlus One prichádza aj na náš trh

Okrem niekoľkých členov OnePlus tímu sa podujatí, na ktoré sa môže prihlásiť i verejnosť, zúčastní aj Carl Pei. Ten je spoluzakladateľom spoločnosti, pre ktorú bude tento krok predprípravou na predstavenie modelu OnePlus Two.

(1 EUR = 1,1124 USD)