7.3.2015 06:00 | MobilMania

5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Zdroj: archív

MWC bolo plné nových smartfónov a tabletov. Vybrali sme päticu zariadení, ktoré nás zaujali najviac. 

Počas tohtoročného MWC sme vyskúšali desiatky rôznych nových zariadení. Smartfóny, tablety, nositeľná elektronika, príslušenstvo od výmyslu sveta... to všetko bolo možné nájsť na barcelonskom výstavisku. Teraz sme pre vás vybrali päť zariadení, ktoré dušu technológov potešili najviac.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung má chuť inovovať, toto mu rozhodne nikto nemôže uprieť. Dôkazom je špeciálna verzia top modelu Galaxy S6 , ktorá má v názve slovo Edge. Označuje displej zahnutý po oboch stranách. Možnosti jeho využitia síce zatiaľ nie sú ideálne, ako demonštrácia technologických schopností ale slúži viac než dobre.

Žiadny iný výrobca podobne koncipovaným zariadením nedisponuje, čo je dôvod, prečo sa objavuje aj v našom rebríčku. Potenciálnych zákazníkov môže odradiť vyššia cena, ktorá pri najlepšie vybavených verziách prekračuje tisíceurovú hranicu. Na trh sa dostane už v apríli.

Čítajte aj 5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Gionee Elife S7

Tenký, tenší a úplne najtenší. Taká je filozofia u nás takmer neznámeho výrobcu Gionee , ktorý sa sám pasoval za experta vo výrobe supertenkých smartfónov. Ale nie je to iba hrúbka pod 6 mm, ktorá model Elife S7 dostala do nášho rebríčka najzaujímavejších zariadení z MWC.

Tento nový smartfón má tiež kovové telo, krásny AMOLED displej a výkonný čipset od Mediateku. Čínsky producent sa netají veľkými ambíciami a plánuje expanziu do Európy. Nový model Elife S7 by sa mal začať predávať ešte tento mesiac, pričom jeho cena bude okolo 400 eur.

Čítajte aj 5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony sa pri tabletoch rozhodlo pre stratégiu pomalých, ale presne mierených útokov. V ponuke tak má v podstate iba dva modely, ktoré sa ale zhodne vo svojich veľkostných kategóriách radia medzi to absolútne najlepšie, čo je možné na trhu nájsť.

Nová Xperia Z4 Tablet tento kurz nijako neopúšťa. Má desaťpalcovú uhlopriečku a nekompromisnú hardvérovú výbavu. Jej telo je pritom extrémne tenké, meria iba 6,1 milimetra a aj ľahké, keďže výrobcovi sa podarilo udržať hmotnosť pod 400 gramami.

Napriek chudnutiu tablet zvládne ponorenie do vody a na batériu vydrží až 17 hodín. Nová Xperia príde na trh v priebehu júna, cena by mala štartovať na zhruba 550 eurách.

Čítajte aj 5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Jolla Tablet

Vymyslieť vo svete tabletov niečo nové je veľmi ťažká úloha. Spoločnosť Jolla, za ktorou stojí partia odídencov z Nokie, v Barcelone predviedla svoj prvý tablet . A treba povedať, že po nemastnom-neslanom smartfóne ide o veľmi príjemné spestrenie.

Jeho operačný systém Sailfish vo verzii 2.0 je plne pripravený na ovládanie gestami, z prostredia tak odpadlo množstvo rôznych systémových ikon. Celé rozhranie je čistejšie a prehľadnejšie.

Bonusom je schopnosť spúšťať aplikácie napísané pre operačný systém Android. Úprimne dúfame, že táto fínska iniciatíva nebude smerovať do archívu mobilnej histórie a reálne nájde uplatnenie – aj keď možno v podobe, ktorú si teraz nevieme ani predstaviť. Nový tablet by mal prísť do predaja v júni s cenou asi 250 eur.

Čítajte aj 5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Lenovo Vibe Shot

Lenovo tlčie tradičných výrobcov mobilných zariadení hlava-nehlava. Jeho chápadlá siahajú naprieč všetkými kategóriami, teraz pribúda do ponuky atraktívny fotomobil . Nesie označenie Vibe Shot a pýšiť sa môže 16 Mpx fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu a laserovým zaostrovaním.

Pripomína vám to niečo? Áno, aj my sme to už u konkurencie mohli vidieť. Lenovo ale dokázalo svoj nový model zabaliť do natoľko atraktívnej škatuľky, že mu útok na pozície jednoúčelových kompaktných fotoaparátov reálne môže vyjsť. Príchod Lenovo Vibe Shot je naplánovaný na jún, cena by mala byť okolo 350 eur.

Čítajte aj 5 najzaujímavejších zariadení z MWC 2015

Pokiaľ chcete vidieť všetky novinky z MWC, určite neprehliadnite našu špeciálnu rubriku >>>