6.3.2015 13:42 | Bleskovky MobilMania.sk
Naživo

Orange ukázal ultralacný smartfón Klif. Ponúkne Firefox OS

Zdroj: Peter Steigauf

Novinka, ktorá vznikla v spolupráci s výrobcom Alcatel, mieri hlavne na rozvojové trhy do rúk nenáročných používateľov.

Smartfóny už nemusia byť len „luxusom“ v rukách bohatšej časti planéty. Na trhu sa do dnešného dňa objavil celý rad extrémne lacných zariadení, ktorý teraz rozširuje produkt v rámci spolupráce operátora Orange, čínskeho výrobcu Alcatel a spoločnosti Mozilla.

Smartfón sa na trhu objaví s názvom Orange Klif a jeho cena by mala byť na úrovni 40 eur, a to vrátane paušálu od operátora na šesť mesiacov.

fotogaléria
Orange Klif naživo, foto Peter Steigauf Zdroj: Peter Steigauf

Ďalšie fotografie nájdete v galérii  >>> 

Rozmery zariadenia sú na úrovni 112,2 x 62 x 11,9 mm. Konštrukcia je neprekvapivo kompletne plastová. Zariadenie disponuje 3,5-palcovým displejom s rozlíšením 320 x 480 pixelov.

Poháňa ho bližšie nešpecifikovaný čipset od MediaTeku, ktorý obsahuje dvojjadrový procesor na frekvencii 1,0 GHz. Doplnený je o 256 MB operačnej pamäte a 512 MB vnútorné úložisko. Nechýba však ani slot pre pamäťové karty microSD do 32 GB. Akumulátor má kapacitu 1300 mAh.

Na zadnej strane sa nachádza 2 MPx fotoaparát s LED diódou. Z hľadiska konektivity dostávame podporu behu dvoch kariet SIM súčasne, FM rádio, Wi-Fi a dokonca GPS. Smartfón ponúkne aj dátové prenosy v 3G sieti. Operačným systémom je Firefox OS vo verzii 2.0.

Náklady na cestu a pobyt redaktora na MWC hradí Orange