11.3.2015 09:50 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone 6 by u nás zdražieť nemal. Aspoň u operátorov

Zdroj: archív

Cena populárneho smartfónu od Apple by sa u mobilných poskytovateľov meniť nemala. Zdržanlivejší sú samostatní predajcovia.

Cena iPhonov v Česku sa zvýšila , Apple pristúpil k nepopulárnemu kroku v období, keď sa posilňuje výmenný kurz dolára. Naši mobilní operátori zatiaľ hovoria, že cena by sa meniť nemala. Obchody s výrobkami od Apple, ktoré na Slovensku pôsobia, cenový vývoj nekomentujú.

Čítajte aj iPhone 6 by u nás zdražieť nemal. Aspoň u operátorov

„Cenu určite neplánujeme meniť,“ vraví hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. V súčasnosti hýbať s cenou iPhonov nebude ani Telekom. „Postrehli sme zvýšenie cien iPhonov v ČR. Ceny iPhonov predbežne meniť neplánujeme,“ ozrejmila pre MobilManiu hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

„Cenovú politiku Apple nemôžeme komentovať. Nie je vylúčené, že ceny porastú, rovnako ako že ostanú nezmenené,“ vraví šéf obchodov m:zone Branislav Rentka.

Podobné stanovisko uviedol aj marketingový riaditeľ iStores Juraj Kluvánek. „Nie sme kompetentní komentovať ceny iných subjektov a v iných krajinách a ani predvídať ďalší cenový vývoj na trhu,“ spresnil.

Zatiaľ čo pôvodne bola 16 GB verzia iPhonu 6 v oficiálnom e-shope v Česku dostupná za 18 390 českých korún (zhruba 675 eur), aktuálne stojí 21 190 Kč (približne 777 eur). Navýšenie cien sa dotklo aj ďalších verzií iPhonu 6, respektíve starších modelov 5s a 5c.