12.3.2015 16:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy S6 sa dočká väčšej odolnosti. Vraj sa chystá model Active

Zdroj: redakcia

Odolnejšia verzia vlajkovej lode juhokórejského výrobcu má ponúknuť prakticky rovnaký hardvér.

Po predstavení smartfónu Samsung Galaxy S6 boli mnohí sklamaní, keď vyšlo najavo, že novinka nie je odolná voči vode a prachu napriek tomu, že predchodca takéto vlastnosti ponúkol. Samsung ale zrejme myslí aj na aktívnejších používateľov a vraj chystá odolnejšiu verziu svojej vlajkovej lode, píše Sammobile.com.

Potenciálny Samsung Galaxy S6 Active pritom údajne bude vo svojich útrobách ukrývať rovnaké komponenty, aké nájdeme u štandardného modelu. Srdcom zariadenia má byť 14nm procesor Exynos 7420, ktorý sa bude opierať o pamäť s kapacitou 3 GB.

K tomu sa pridá minimálne 32GB interné úložisko, 16Mpx zadný fotoaparát a vpredu i päťmegapixelová kamera. Displej typu AMOLED+ by mal ponúknuť identickú uhlopriečku, teda 5,1 palca.

Samsung Galaxy S6 Zdroj: redakcia

Za účelom dosiahnutia vyššej odolnosti ale majú rozmery telefónu mierne podrásť. Z pôvodných 70,5 × 143,4 × 6,8 sa máme dostať na 73,6 × 146,9 × 8,8 mm. Hmotnosť zdroj neuvádza, no istotne bude vyššia, k čomu prispeje i kapacita batérie, ktorá by mala stúpnuť z pôvodných 2 550 mAh na 3 500 mAh.

Čítajte aj Samsung Galaxy S6 sa dočká väčšej odolnosti. Vraj sa chystá model Active

Termín uvedenia mobilu Samsung Galaxy S6 Active zatiaľ nie je známy, no ako prvý by ho mal do svojej ponuky zaradiť americký operátor AT&T. Treba ale pripomenúť, že ide o nepotvrdené informácie.

Čítajte aj Samsung Galaxy S6 sa dočká väčšej odolnosti. Vraj sa chystá model Active