16.3.2015 09:06 | Bleskovky MobilMania.sk

Android ochráni pri surfovaní cez Wi-Fi. Cez servery Googlu

Zdroj: Pocketables.com

Objavená novinka zatiaľ nie je plnohodnotne použiteľná. Zobrazí len niekoľko vyskakovacích okien s informáciami o funkcionalite.

Spoločnosť Google sa chystá zabezpečiť surfovanie prostredníctvom verejných sietí Wi-Fi pomocou funkcionality Google VPN, ktorú v najnovšej verzii operačného systému Android objavil portál Pocketales.com.

Je v systéme, zatiaľ nejde

Na mobilnom zariadení Nexus 6 s najnovším Androidom sa nachádza skrytá aplikácia s názvom „Google Connectivity Services“. Aplikácia ešte zatiaľ nie je oficiálne spustená a preto nie je funkčná.

Google VPN totiž ešte nie je oficiálne potvrdená samotnou spoločnosťou. Kedy, za akých podmienok a prípadne či vôbec bude funkcionalita sprístupnená pre operačný systém Android, momentálne nie je známe.

Aplikácia po otvorení zobrazí vyskakovacie okná. Ku jej skutočnému využívaniu sa ale používateľ zatiaľ nedostane (Zdroj: Pocketables.com)

Po otvorení aplikácie sa používateľovi zobrazí iba vyskakovacie okno, ktoré informuje o tom, že aplikácia pomáha chrániť jeho dátovú komunikáciu na verejných Wi-Fi sieťach. Následne používateľa vyzve na potvrdenie VPN spojenia. Napriek vykonaniu týchto krokov však aplikácia zatiaľ nefunguje.