31.3.2015 09:16 | MobilMania

Sezóna top modelov sa začína: Samsung Galaxy S6 Edge a HTC One (M9) v redakcii

Zdroj: Ján Trangel

Špičkový Samsung s obojstranne zakriveným displejom aj celokovový top model od HTC.

Prvé tohtoročné top modely prichádzajú. Po LG G Flex 2, ktorého test sme publikovali iba včera , sa na redakčnom stole v jeden deň stretli Samsung Galaxy S6 Edge a HTC One (M9). Tieto dve zariadenia síce nie sú priamymi konkurentmi, výborne ale demonštrujú odlišný prístup výrobcov a tiež trendy v najvyššej kategórii.

fotogaléria
Zakrivený displej? Orientácia na dizajn? Nové top Zdroj: Ján Trangel

Jedným z najväčších trendov sú pritom prémiové materiály, ktoré majú obe zariadenia spoločné. Aj keď úplne rovnaké nie sú ani v tomto smere. Kým HTC opäť použilo čistý kov, Samsung tentokrát stavil na kombináciu kovového rámu a sklenených častí. V oboch prípadoch je pocit pri držaní v ruke veľmi dobrý, nikto pri prvom dotyku neostane na pochybách, že ide o hodnotné zariadenia.

Zisťujeme zmysel zakrivenia a prínos novej generácie

Dizajnom sa veľmi výrazne odlišujú. S6 Edge je pre zakrivené okraje exotickým tovarom, na prvý pohľad sa výrazne líši od všetkých ostatných smartfónov na trhu. M9 je naopak oveľa konzervatívnejší, rozdiely oproti predchodcovi nájdete iba pri podrobnom skúmaní.

fotogaléria
Aj zozadu sú hneď badateľné rozdiely. HTC je Zdroj: Ján Trangel

Obe zariadenia teraz v redakcii intenzívne testujeme a zisťujeme, ako sa nové top modely posunuli vpred. Pri Samsungu nás bude najviac zaujímať zmysel zakrivených okrajov displeja, pri HTC zase vplyv silnejšieho hardvéru a upraveného prostredia na používateľskú prívetivosť a celkovú funkčnosť.

Pokiaľ máte akékoľvek otázky k testovaným novinkám, neváhajte ich položiť v diskusii a pokúsime na ne nájsť odpoveď.