31.3.2015 20:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli zábery nového zariadenia Meizu. Za dizajnom a softvérom má stáť Nokia

Zdroj: redakcia

Smartfón s názvom Meizu MX Supreme má byť spoločným dielom čínskeho výrobcu a Nokie. Fíni tak obchádzajú reštrikcie vyplývajúce z dohody s Microsoftom.

Údajné spoločné dielo Meizu a Nokie. Páči sa vám? Zdroj: GSMArena

Z Číny prichádzajú ďalšie prekvapivé informácie – Nokia vraj spolupracuje na vývoji smartfónu s výrobcom Meizu. Šalamúnsky tak obchádza zákaz používania svojej značky na tomto druhu zariadení, ktorý na základe dohody s Microsoftom platí do roku 2016.

Novinka by mala niesť označenie Meizu MX Supreme. O výrobu samotného zariadenia sa postará Meizu, pričom za dizajnom a softvérom má stáť legendárna fínska spoločnosť. Pripravovaný smartfón by mal podľa uniknutých informácií disponovať hardvérovým tlačidlom na prednej strane, ktoré v sebe integruje aj čítačku odtlačkov prstov, informoval portál GSMArena.

Taktiež sa špekuluje o nasadení fotoaparátu s rozlíšením 20,7 Mpx a podporou nahrávania videa v rozlíšení 2160p. Bližšie špecifikácie však zatiaľ nie sú známe.

Na verejnosť už ale stihla uniknúť aj prvá údajná fotografia pripravovaného smartfónu, ktorý sa nápadne ponáša na súčasnú vlajkovú loď Meizu s označením MX4 Pro .

Po tom, ako Nokia odpredala svoju mobilnú divíziu Microsoftu, sa fínska spoločnosť intenzívne snaží vrátiť na trh so spotrebiteľskými technológiami, kde má stále silné renomé tradičného výrobcu. Silu svojej značky a inžinierstva zatiaľ Nokia demonštrovala na tablete s označením Nokia N1 , ktorá sa však zatiaľ predáva len na čínskom trhu.

Čítajte aj Unikli zábery nového zariadenia Meizu. Za dizajnom a softvérom má stáť Nokia