1.4.2015 06:00 | Bleskovky MobilMania.sk

LG prináša na náš trh zástup nových smartfónov, poznáme ceny

Zdroj: Ján Trangel

LG Magna, LG Spirit a Spirit 4G, LG Leon a Leon 4G a ešte aj lacný model LG Joy.

Juhokórejský výrobca LG prináša na slovenský trh celý zástup nových smartfónov. Predstavené boli iba pred pár týždňami na MWC v Barcelone, na pulty slovenských predajní prichádzajú v týchto dňoch.

Najlepšie vybaveným zo štvorice je LG Magna (H500f) s päťpalcovým, mierne zakriveným HD displejom. Jeho cena na voľnom trhu je 199 eur.

Z používateľského pohľadu je zaujímavejším kúskom LG Spirit . Dostupný bude v dvoch verziách, pričom lepšie vybavená verzia (H440n) má podporu LTE. Tak isto ako Magna, aj Spirit prichádza s mierne zakriveným HD displejom, avšak s menšou uhlopriečkou 4,7-palca. LTE verzia LG Spirit sa už prepracovala aj do ponuky Telekomu , čoskoro by sa mala objaviť aj v Orangei a O2. Vo voľnom predaji ho je možné kúpiť za 179 eur .

fotogaléria
Telo síce budú mať rovnaké, avšak dve verzie LG Zdroj: Ján Trangel

Do ponúk operátorov príde aj ďalšia z noviniek – LG Leon . Jeho 4G verzia (H340n) sa objaví v O2, naopak 3G verziu (H320)  zaradí do ponuky Orange. Leon je telefón nižšej triedy so 4,5-palcovým displejom a (po vzore top modelov) tlačidlami na zadnej strane. Jeho nedotovaná cena je nastavená na 125 eur, resp. 139 eur v prípade LTE verzie .

fotogaléria
Novinky majú tlačidlo zobudenia z režimu spánku Zdroj: Ján Trangel

Najslabšie vybaveným spomedzi tejto štvorice je LG Joy (H220) . Ma štvorpalcový displej a čipset Snapdragon 200, operačná pamäť má iba 512 MB. Na rozdiel od ostatných noviniek, ktoré používajú Lollipop, používa Joy operačný systém Android vo verzii 4.4.4; čo je ostatne vzhľadom k technickým parametrom pochopiteľné. LG Joy bude možné kúpiť za 79 eur .