3.4.2015 10:51 | Bleskovky MobilMania.sk

LG demonštroval vylepšený displej pre svoj nový smartfón G4

Zdroj: LG Display

Nový 5,5-palcový displej vylepšuje možnosti, ktoré ponúkal LG G3.

Firma LG má koncom apríla predstaviť novú generáciu svojej vlajkovej lode – model LG G4. Jeho súčasťou bude aj vylepšený displej. Ten firma demonštrovala už teraz.

IPS panel od LG Display si zachováva základné parametre dostupné už pri displeji v LG G3. Čiže ide opäť o 5,5-palcový panel s rozlíšením Quad HD alias 2 560 × 1 440 obrazových bodov.

Napriek rovnakým rozmerom aj počtu pixelov však máme zmenu medzi LG G3 a chystaným G4 vidieť už na prvý pohľad. Spoločnosť totiž implementovala do panela hneď niekoľko dôležitých vylepšení.

LG Display sa okrem iného chváli, že nový displej ponúkne bohatšie a ešte vernejšie podanie farieb (120 percent farebného gamutu). Jas displeja sa zvýšil o zhruba tretinu, údajne bez negatívneho dopadu na výslednú spotrebu. Kontrastný pomer je naopak o polovicu vyšší, než už iných „konvenčných“ Quad HD LCD panelov.

zdroj: LG Display Zdroj: LG Display

Zároveň novinka od LG zahŕňa aj technológiu Advanced In-Cell Touch (AIT), vďaka ktorej by mal panel plnohodnotne reagovať na dotyky aj v prípade, že sú na ňom kvapky vody.  

LG G4 by mal byť top modelom aj v iných oblastiach. Okrem 5,5-palcového Quad HD displeja ponúkne zrejme čipset Snapdragon 810 alebo Snapdragon 808, 3 GB RAM, 32 GB flashu, 16-megapixelový hlavný fotoaparát a možno aj dva módy používateľského prostredia. Detaily sa dozvieme 28. apríla . Na tému upozornili GSMArena.com či Phonearena.com .

Čítajte aj LG demonštroval vylepšený displej pre svoj nový smartfón G4